PTT 1. Lig ekiplerinden Elazığspor'da 26 yaşındaki antrenör Duygu Erdoğan, teknik direktör Ümit Özat ve Fatih Akyel'in yardımcısı olarak göreve geldi. 

Hatırlanacağı üzere Duygu Erdoğan, Fatih Terim'in yardımcılığını yapmıştı. Daha önce Galatasaraylı futbolcular için ağır sözler kullanan Erdoğan, Emre Belözoğlu için ise 'Canımın içi' ifadelerini kullanmıştı.

Erkek takımında kadın antrenör olarak görev yapan 26 yaşındaki Duygu Erdoğan İHA muhabirine, kadın antrenörler ve sokakta başladığı futbolla gelen yaşam hikayesini anlattı. Kendisinin bir erkek takımında futbol antrenörlüğü yapmasını değerlendiren Erdoğan, "Türkiye’de bayanların bu alanda biraz daha geride kaldığı söyleniyor. Tabi bu bizim eksikliğimiz aynı zamanda. Kendimizi yeterince tanıtamıyoruz. Şu an Elazığspor’dayım. PTT 1. Lig’deki ilk deneyimim. Daha önce Süper Lig ve altyapı liglerinde yer almıştım. Burada olmak benim için farklı. Ligleri tanıma, genç futbolcuları tanımak ya da bu liglerdeki tecrübeli futbolcularla çalışmak benim adıma çok önemli bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Benim için takım fark etmiyor. Mesleğimi icra ediyorum. Mesleğimi nerede yaptığım değil ne şekilde yaptığım önemli" dedi.

SOKAKTA FUTBOLA BAŞLADI

Kendisinin sokakta futbol oynayarak spora başladığını belirten Erdoğan, "Sokakta futbol oynamaya başladığınız an itibariyle muhalefet kimliğiyle tanınmış oluyorsunuz. İlk önce küçük bir kız çocuğusunuz sonra büyüyorsunuz. İnsanların bu durumu Türkiye’de garipsediği durumlar oluyor. Ama ben şuna inanıyorum. İşinizi iyi yapabilirseniz, sokakta iyi oynadığınız zaman insanlar sizi kabul ediyor. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi'ni kazandıktan sonra uzmanlık dersini futbol olarak seçip eğitimime devam ettim. Futbol oynamaya devam ettim, oynadığım takımlarda kaptan olarak görev aldım. Spor akademisinden mezun olduktan sonra Beşiktaş Minik Futbol Takımı'nın başına getirildim. Burada iki sene görev yaptıktan sonra Galatasaray'a başvurdum. 2012 yılında Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nın başında görev yapmaya başladım. Mayıs ayında ise Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra bir süre sonra Elazığspor’a gelerek Ümit Özat ve Fatih Akyel hocamın yardımcısı olarak erkek takımında antrenörlüğe başladım" şeklinde konuştu.

"ANTRENÖRLÜĞE DEVAM ETMEK İSTİYORUM"

Kadın veya erkek her futbolcunun antrenör olmak gibi bir hayali olduğunu kaydeden Erdoğan, "Benim futbolculuk hayatım biraz daha kısa sürdü. Bunun nedeni Türkiye'deki maddi imkansızlıklar. Kadınların, futbol oynamak için birilerinin yol açması gerekiyor. Futbola devam etmek istiyorsunuz, futbol oynamak istiyorsunuz ama bana ayrılan ve benim başka bir yol almam gerekiyordu, öyle de oldu. Futboldan sonra antrenörlüğe güzel bir başlangıç yaptım ve bunun devamını getirmek istiyorum. Kadınların altyapı antrenörlüğünde önüne açmak gerekiyor. Antrenörlüğe başlarken çok büyük sorunlar yaşamıştım, hepsini atlattım" diye ifade etti.

Elazığspor'da görev almasında, Elazığlı olmanın verdiği bir duygusallık olduğununda altını çizen Erdoğan, bu yüzden ister istemez şehirle arasında duygusal bir bağ olduğunu ve daha dikkatli çalışması gerektiğinin dile getirdi.

Kadın olmanın erkek takımında hem avantajı hem de dezavantajı olduğunu söyleyen Erdoğan, Elazığspor'un başarısı için her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.