Galatasaray’dan kiralık olarak İspanya’nın Malaga takımına giden Nordin Amrabat La Liga’da sergilediği performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Mavi-beyazlı ekibin yöneticilerinin bonservisini almak üzere İstanbul’a geldikleri 27 yaşındaki oyuncunun takımın ara transfer döneminde gerçekleştirdiği en iyi transfer olduğu belirtildi.

Kentin yerel basınından Malaga Hoy gazetesi, “Yeni kış başarısı” başlığıyla verdiği haberinde, kulübün geçtiğimiz yıllarda ara transfer dönemlerini hep isabetli isimleri kadrosuna katarak değerlendirdiğini, bu kez de doğru atışı sarı-kırmızılı futbolcuyu kadroya katarak yaptığını belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda kış transfer döneminde Lucas Piazon, Diego Lugano, Martin Demichelis, Julio Baptista gibi isimleri kadrosuna kattığı hatırlatılan Malaga kulübünün Nordin Amrabat ile de geçen senelerden gelen bu geleneği devam ettirdiğine dikkat çekildi, “Amrabat, Baptista’nın boyunda işler yapıyor” ifadesi kullanıldı.

Galatasaraylı futbolcuya yöneltilen  övgü dolu sözler şöyle sürdürüldü: “Şimdi moda olan isim Amrabat. Yalnızca iki ayda yeni takımını fethetti. La Rosaleda’nın yeni idolü oldu. Kış transfer döneminde alınan oyuncular içinde en önemli sürprizlerden bir tanesi oldu. Kalitesi, cesareti, sürati, uzaktan çektiği şutları ile dikkatleri çekti”.

Iturraspe’den övgü dolu sözler

Bu akşam ligde Malaga ile karşılaşacak Athletic Bilbao’nun yıldızı Ander Iturraspe de İspanyol basınına rakiplerinin parlayan yıldızı Nordin Amrabat’ı değerlendirdi. Faslı futbolcuya övgüler yağdıran Bilbaolu orta saha oyuncusu, “Amrabat çok hızlı ve topla çok güçlü bir oyuncu. Gerçekten etkili bir isim" şeklinde konuştu.

Skorer