Galatasaray, 6 Şubat'ta Konyaspor'la oynadığı maçta sadece 2 puan kaybetmemiş, formunun zirvesindeki Sinan Gümüş'ün sakatlığı ile sarsılmıştı. Sol üst arka adalesinde ileri derece ödem ve zorlanmanın yanı sıra geniş yırtık tespit edilen Sinan'ın belinde de sorun çıkmış ve 22'lik yeteneğin sezonu kapattığı öngörülmüştü. Ancak Sinan 2 ayda toparlanıp takımla çalışmalara başladı. Peki Sinan sağlık sürecinde neler yaşadı? İşte yaşananları...

Sinan Gümüş Şubat ve Mart ayında İstanbul-Münih hattı arasında mekik dokudu. Florya'daki güvenliğin "Tesislere ilk Sinan geliyordu, tesisten de en son Sinan çıkıyordu" dediği gurbetçi oyuncu tedavi süresince özel iğne ve masajlarla güçlendi. Kilosuna ve beslenmesine dikkat eden Sinan'ı sakatlık sürecinde Almanya'da annesi, İstanbul'da ablası hiç yalnız bırakmadı.

"SANA İHTİYACIM VAR"

Riekerink'in sağlık heyetinden bilgi aldığı Sinan hafta başında takımla çalışmaya başladı. Hollandalı hoca, Sinan'la bir görüşme gerçekleştirdi. "Seni çok iyi gördüm" diyen Riekerink'in talebesine, "Oynamayı özlediğini biliyorum ama acele etme ve kendini zorlama. Kritik maçlar bizi bekliyor. Sana ihtiyacım olacak" dediği öğrenildi.

8 GOL 1 ASİST

Sakatlık sürecinde kilosunu koruyan Sinan Gümüş, bu sezon Galatasaray taraftarının tepki göstermediği tek Türk oyuncu. 10'u ilk 11'de toplam 21 resmi maça çıkan Sinan 954 dakika sahada kaldı; 8 gol attı ve 1 asist yaptı. Sinan Gümüş 106 dakikada bir skora etki etti.