Spor yorumcusu Şansal Büyüka, Türk futbolunun gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte Milliyet Gazetesi'nde Bilal Meşe'nin soruları, Büyüka'nın cevapları...

O kadar futbola susamışız ki... Galatasaray-Bursa karşılaşmasında nefesler kesildi, taraflı tarafsız tüm futbolsever seyre koyuldu. Premier Lig tadındaki maçta herkes, skoru değil, oyunu konuştu.

Ustamız Şansal Büyüka ile çoğu kez dört büyükleri kantara çıkarıp, haftanın olaylarını değerlendiriyoruz. Bu kez ezber bozalım ve Bursaspor ile söze başlayalım.

Cim-Bom bu maçta bir puana şükreder hale geldi. Selçuk ve Burak’ın eksikliği Galatasaray’ı bu kadar mı etkiliyor?

- Evet Bilal, Selçuk ile Burak’ın yokluğu Galatasaray’ı bu kadar etkiliyor. Ancak oynasalar da Galatasaray’ın işi zordu. Çünkü sahada İstanbul’u, daha doğrusu Marmara’yı kasıp kavuran lodostan daha şiddetli bir Bursaspor fırtınası vardı. Burak ile Selçuk’a dönersek... Çok haksızlığa uğradıklarını düşünüyorum. Sneijderlere, Melolara alkışlar; Buraklara, Selçuklara ıslıklar... Yanlış bu... Galatasaray’ın vazgeçilmez ilk adamı Muslera dersek, diğer iki adamı da Selçuk ile Burak... Bazılarının değeri, varlıklarında değil, yokluklarında daha iyi anlaşılıyor.

Sahaya çıkan Galatasaray’a baktığımızda, Hamza Hoca, farklı isimleri farklı rollere soyundurdu. Bu 11’i doğru muydu?

- Maç başlamadan Galatasaray on birine yanlış diyen var mıydı? İşler kötü gidince Hoca ne yapsa kusur olur. Bu futbolun doğasında var... Ancak bir Sabri’nin sakatlığından sonra Sinan Gümüş’ün girişini yadırgadım. Bir oyuncu girdi, neredeyse bütün takımın yeri değişti. Galatasaray gibi Hamza Hoca da formda değildi.