Daha önce A Milli Takım'ın teklifini reddeden ve Almanya U21 Takımı'nda 3 kez forma giyen Sinan Gümüş için Fatih Terim yeniden devreye girdi. 

İlk etapta Almanya Milli Takımı'nda forma giymek isteyen ve Almanya'da kazanılmış haklarını kaybetmek istemeyen Sinan Gümüş, Almanya Milli Takımı'ndan herhangi bir girişimin olmaması sebebiyle rotasını yeniden A Milli Takım'a kırmıştı. Almanya'dan herhangi bir teklifin gelmemesinden dolayı Fatih Terim ve ekibine milli forma için haber yollayan Sinan Gümüş, Terim'den gelecek olan cevabı beklemeye başladı. Forvet sıkıntısının yaşandığı A Milli Takım'da EURO2016'da kadrosunda yer almak için büyük fırsatı kullanmak isteyen Sinan Gümüş'e Terim'in nasıl bir cevap vereceği şimdiden büyük bir merak konusu olmaya başladı.

YA TÜRKİYE'Yİ SEÇECEK YA DA AB'Yİ

Gurbetçi futbolcuların Türkiye'de yerli statüsünde oynayabilmeleri için gereken "mavi kartla" sarı-kırmızılı formayı terleten Sinan Gümüş, Terim'in olumlu bir dönüş yapması ve bu süre zarfında da Almanya Milli Takımı'ndan herhangi bir teklif almaması durumunda ya (Almanya'daki yasa gereği gurbetçiler,çift pasaport sahibi olamıyor) Türkiye'yi ya da AB vatandaşlığını seçmek zorunda kalacak.

"TEKLİF GELİRSE TÜRKİYE'Yİ SEÇERİM..."

Sinan Gümüş kısa bir süre önce verdiği bir röportajda; "Almanya’nın U20 takımında oynadın. Bu tercihin sebebi neydi? O dönemde Türkiye’den bir teklif almamış mıydın?" sorusuna üzerine şu şekilde bir cevap vermişti; "Evet, Almanya’dan teklif almıştım ve bu nedenle Almanya adına oynadım. Ama hâlâ bir tercih yapma hakkım var. Almanya’da doğup büyümüş olsam da ben bir Türküm. Türkiye’den bir teklif aldığımda tabiî ki Türkiye’yi seçerim."


SİNAN GÜMÜŞ'ÜN EN İYİ SEZONU 

Sinan Gümüş, 2015-2016 sezonunda 10 Spor Toto Süper Lig, 5 Ziraat Türkiye Kupası ve 3 UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkarak, Galatasaray'daki en iyi dönemini geçirmeye başladı.

Geride kalan 18 resmi maçında 760 dakika süre alan Sinan Gümüş, özellikle teknik direktörlük görevine Mustafa Denizli'nin getirilmesiyle performansını yukarı çekti.

Galatasaray'ın sakatlıklar nedeniyle geçirdiği sıkıntılı dönemde verilen şansları iyi bir şekilde kullanan Sinan, attığı gollerle taraftarların da gözüne girdi. Sinan Gümüş, sarı-kırmızılı formayla çıktığı son 6 resmi maçta 7 gol atmayı başardı.

Kaynak: Sporx