Sinan Gümüş'ün milli takım tercihi belli oldu. Galatasaray’ın son maçlarında en çok parlayan isim olarak dikkat çeken genç golcü, yetiştiği ülke olan Almanya'da da ilgi uyandırdı. Panzerlerin patronu Joachim Löw, kendisini milli takım havuzuna alabilmek için kolları sıvadı. Ancak Almanların girişimleri amacına ulaşamadı. 

Daha önce 3 kez Almanya’nın U21 Milli Takımı’nın formasını giyen Sinan hakkında Löw, takım arkadaşı Lukas Podolsi'den bilgi aldı. Hatta farklı kanallardan bu futbolcuya ulaşarak, Almanya’yı seçmesi konusunda telkinde bulunuldu. Bu süreçte Gümüş ailesinin de nabzı yoklandı. 

Hayali Ay-Yıldız

Fakat bu çabalara net bir yanıt veren 22 yaşındaki futbolcu, “Ben Türküm, Türkiye forması giyerim” diyerek noktayı koydu. Sarı-Kırmızılı futbolcu, “Almanya’yı düşünmüyorum. Benim en büyük hayalim Ay-Yıldızlı forma. Türkiye’den bir teklif gelirse, Türkiye’yi seçerim. Türk Milli Takımı’nın formasını giymek, Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer almak benim için bir onurdur” diyerek Panzerleri reddetti.

Top artık Terim'de 

Fatih Terim'in de ilk fırsatta Sinan Gümüş’ü Ay-Yıldızlı kadroya çağırmayı düşündüğü, Fransa 2016 öncesi 24 Mart’ta İsveç ve 29 Mart’ta da Avusturya ile oynanacak hazırlık maçlarında Galatasaraylı futbolcuya şans vereceği belirtiliyor.