Galatasaray'da derbi öncesi takımda Lukas Podolski'ye özel bir taktik uygulanıyor. Teknik heyet transferi kendisi gibi büyük sansasyon oluşturan Wesley Sneijder'in Fenerbahçe maçlarındaki performansına dikkat çekerek Alman yıldızı motive etmeye çalışıyor. Sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe'ye karşı 5 karşılaşmaya çıkan Sneijder attığı 3 golle taraftarların gönlünü kazanmıştı.

KALEYİ YOKLA, ÇEKİNME

Teknik heyet, Benfica maçında müthiş şutuyla galibiyeti getiren golü atan Podolski'ye, "Sneijder de senin gibi çektiği etkili şutlarla F.Bahçe maçında goller bulmuştu. Benfica karşısında olduğu gibi yine kaleyi yoklamaktan çekinme. Yıllar sonra gelecek Kadıköy galibiyetinde rol oyna" diyerek derbiye hazırlanmasına yardımcı oluyor.

KADIKÖY'DE 3 PUAN 80 BİN TL

Sezon başında belirlenen ödül sistemine göre Galatasaray'da iç saha galibiyetlerine 20 bin, deplasmanlara 40 bin TL prim ödeniyor. Derbilerde bu uygulama 2 ile çarpılıyor. Yönetim kurulu Fenerbahçe derbisi için farklı bir rakam belirlemedi. Buna göre sarı-kırmızılı takım Kadıköy'de kazanması halinde oyunculara 80'er bin TL prim verilecek.

'MUHATAP OLMAM'


Dün Galatasaray'ı hedef alan açıklamalar yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a sarı-kırmızılı kulüpten cevap gelmedi. Derbi öncesi tansiyonun bilerek yükseltildiğini düşünen Galatasaraylı yetkililer, "Başkanımız Dursun Özbek bu polemiğe kesinlikle girmeyecek" ifadelerini kullandılar. Başkan Dursun Özbek'in de Yıldırım'ın açıklamalarına karşı konuşmasını bekleyen yakın çevresine "Ben kimseyle muhatap olmam" dediği öğrenildi.

BAŞKANIN OTELİNDE KAMPA GİRDİLER

Galatasaray, zorlu Fenerbahçe derbisi için dün akşam, Başkan Dursun Özbek'in sahibi olduğu Point Otel'de kampa girdi. Otelde konaklayan sarıkırmızılılar Balmumcu'dan, Kadıköy'e hareket edecek. Cimbom'u Kadıköy'e taraftarların uğurlaması bekleniyor.