West Ham United teknik direktörü Slaven Bilic, transferi için yoğun mesai harcadığı genç oyuncunun çok büyük bir potansiyel olduğunu belirtti.
Ara transfer döneminde ismi Galatasaray ile anılan Midtjylland’ın 21 yaşındaki oyuncusu Pione Sisto kalitesini göstermeye devam ediyor. UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Manchester United’ı 2-1 mağlup eden Midtjylland’ın ilk golünü kaydeden isim olan Sisto, West Ham United teknik direktörü Slaven Bilic’ten övgüyü kaptı.

Sezon başında transferi için büyük çaba sarfettikleri Sisto’nun performansını değerlendiren Bilic “Attığı golü izlediğinizde onu neden istediğimizi anlayabilirsiniz. 21 yaşında genç bir oyuncu, biz de onu gelecek için istemiştik. Southampton ve birkaç takıma karşı oynadığı maçları izledik ve hızlı, cesur, çok genç ve bir anda yön değiştirebilen bir oyuncu gördük” diyerek oyuncunun kendisini etkilemeyi başardığını açıkladı.

“Sisto uzun vadeli düşünen biri”

Uganda asıllı Danimarkalı oyuncunun çok önemli bir potansiyeli olduğunu belirten Hırvat teknik adam, “Bugün Manchester United’a attığı golü de haketti. Sisto hem sağda, hem solda hem de forvet arkasında oynayabiliyor ve müthiş bir gelecek vaat ediyor. Onu istememize rağmen o ve etrafındaki insanlar Danimarka’da bir sene daha kalmasının daha iyi olacağına karar verdiler, ki bu da artık oldukça nadir görülen bir hareket. Bu karar onun uzun vadeli düşünen biri olduğunu gösterir. Sonuç olarak o kesinlikle iyi bir potansiyel ve bugünkü golünü de hak etti.” ifadelerini kullanı.

Kaynak: Sporcope