Galatasaray'dan sezon başında Sivasspor'a transfer olmasına karşılık, Twitter hesabında hâlâ Galatasaray formalı fotoğrafını kullanan ve adının altına da eski kulübünü yazan Yekta Kurtuluş, Kırmızı-Beyazlı taraftarları kızdırmıştı. 

Bu tepkilere Yekta'nın formasını giydiği Sivasspor'un başkanı da katıldı. Sivas'ta yayın yapan Kanal 58'in bir programına bağlanan Mecnun Otyakmaz, kendisine bu konunun hatırlatılması üzerine sert konuştu.

"Kendisini büyük ümitlerle aldık"

Otyakmaz, "Bu durum, futbolcunun yeterince profesyonel olmadığını gösteriyor. Ayrıldığı camianın etkisinde kalıp yeni camiasına hizmet veremeyecekse, bu camiaya saygı duymayacaksa, bu transferi gerçekleştirmemesi lazımdı. Biz de onu büyük ümitlerle hiçbir pazarlık yapmadan, ihtiyacımız olduğumuzu düşünerek transfer ettik. Ama ilk yarı itibariyle kendisinden gerekli verimi alamadık. Cuma günü Sivas'a döneceğim ve kendisi ile bir görüşme yapacağım. Bu böyle olmaz. Eğer bu camiadan memnun değilse de otururuz, konuşuruz, ayrılır gider" diye konuştu.

Sivasspor'da dahi kadroya giremeyen Yekta Kurtuluş için bazı Galatasaraylılar, profilinde eski kulübünün görsellerini bulundurduğu çin Galatasaray'a geri dönmesi konusunda görüş belirtti. Bu durum bazı taraftarların tepkisini çekerken büyük şaşkınlık yarattı.