Tuttosport'a konuşan Albers, Galatasaray'a sadece Juventus'tan Sneijder için teklif geldiğini ifade etti ve, "Sneijder, Türkiye'de kaldığı için mutlu. Bu söylentiler çıktıktan sonra neredeyse 2000'e yakın mesaj geldi. Bu Sneijder'in ne kadar sevildiğini gösteriyor. Eğer G.Saray'dan ayrılsaydı bir kaos olurdu." şeklinde konuştu.

Albers transfer sürecini de değerlendirirken, "GalatasaraYlı yöneticilerle konuştuk ve bize Sneijder'i satmak istemediklerini çok net bir şekilde söylediler. Oldukça profesyonel ve ciddi insanlardı. Nedenlerini birer birer açıkladılar. Sneijder de burada kaldığı için mutlu. Juventus, Sneijder'i alabilirdi ancak bunun için Galatasaray'ın satması gerekiyordu. Galatasaray onun satılık olmadığını resmen duyurdu" ifadelerini kullandı.

"Sneijder, Torino'ya gitseydi de mutlu olurdu ancak şu anda Galatasaray'da da mutlu." diyen Albers, Hollandalı yıldızın Türkiye'de şampiyonluk için mücadele ettiğini ve ona çok iyi davranıldığını vurguladı.

Menajer ayrıca Inter'de adeta bir efsane olan Sneijder'in Juventus'la transfer görüşmesinin İtalya'da nasıl bir etki yaratacağı üzerine ise, "O bir hain değil. Juventus'a ve taraftarlarına saygı duyuyor" yanıtını verdi.