Muhabirin, "Galatasaray'daki takım arkadaşların soyunma odasında sana gülerler mi?" sorusuna, yıldız futbolcu "Şu anda hiçbir şey beni ilgilendirmiyor. Gülerlerse de bu gerçeği değiştiremem. İyi olmak ve kaçırdığımız üçüncülüğü yeniden almak zorundayız" yanıtını verdi.

Sneijder, muhabirin "Hata nerede?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Keşke ben de nerede olduğunu bilseydim. Üzerimizde kötü bir şans vardı. Bunu açıklamak hiç kolay değil." Daha iyi olmak zorunda olduklarını da belirten Hollandalı yıldız, "Mağlubiyet için kendimizi suçlayamayız. Avrupa Şampiyonası'nı kaçırdık mı? Bence hayır. Biz Türkiye'nin kaybını umut ediyoruz. İki maçı da kazanamayacaklar" iddiasında bulundu. 

Hollandalı gazeteci David Endt, 3-0'lık yenilginin faturasını Wesley Sneijder'e kesti. Endt, Sneijder'in verimsiz koşular yaptığını belirtip, "Şu an yüzde 75'lik performans sergiliyor. Yenilgi için kendisi birçok mazeret sıralayabilir ancak kendisi de etkisizdi. Gereksiz koşular yaptı. Bu dışarıdan iyi görünebilir ama şut ve pas kararlarında da başarısızdı" dedi. Bir dönem F.Bahçe forması da giyen Hollanda'nın efsane yıldızlarından Hooijdonk da Sneijder'in gerçek seviyesini göstermediğini söyledi.

ARTIK MUCİZE GEREK

Hollanda basını 3-0'lık Türkiye yenilgisi sonrası havlu attı. Hollanda'nın prestijli gazetesi De Teleg raaf , "Artık play-off için mucize gerek" derken, Konya'daki ortamda Blind'in öğrencilerinin varlık gösteremediğinin altını çizdi. Metro Hola nd gazetesi ise Konya'da hüsran yaşandığını ve Türkiye'nin galibiyeti hak eden taraf olduğunu vurguladı. Uluslararası basın ise galibiyeti günün en flaş sonucu olarak gösterdi. The Gua rdian, "Hollanda elenmenin eşiğinde" ifadelerini kullandı.

HAVADA PANİK

Konya'dan dün sabah THY'nin 08:10 tarifeli uçağı ile İstanbul'a dönen Sneijder uçak piste inerken korku dolu anlar yaşadı. İniş anında pistte bir uçak gören pilot, tekrar havalandı ve tur attıktan sonra indi.