Beraberlik sonrası konuşan Sneijder, "Maçın zor olacağını biliyorduk. Bu oyuna odaklandıklarını biliyorduk. İstanbul'da uzun süre kaldıklarını biliyorduk. Ama bizim programımız daha yoğun, onlar kadar hazırlandığımızı söyleyemem. Burada 1 puanla Avrupa Ligi'ne gidecğeimizi biliyorduk. Mutlu olmalıyız. Futbolda daha iyi olmamız gerektiği doğru. Eğer kazanmak istiyorsanız bütün maçlar zor olacaktır. Bu açıdan bakacak olursak tüm maçlar önemli." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş ile oynanacak maça da değinen tecrübeli futbolcu, "Derbi zorlu bir maç olacak. Bugünkü maç önemliydi ama derbi de özel bir maç olacak. Daha iyi bir oyun koymamız gerekiyor. İyi bir maç olacak." dedi.

12 sezon sonra bir ilk

Galatasaray 2003-04 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 7 puan toplamış ve grubunu 3. sırada bitirmişti. Galatasaray, böylece UEFA kupasına katılmış ancak ilk turda Villarreal karşısında elenmişti. Galatasaray 1999-2000 sezonunda da grubu 3.sırada bitirip UEFA kupasına kalmış ve şampiyon olmuştu.

Galatasaray 2003-04 sezonunda sonra grup aşamasında iki kez 2.sırada yer alıp üst tura çıkarken, iki kez de 4.sırada kalıp Avrupa kupalarına veda etmişti.