Hollanda futbolunun efsaneleri arasına ismini yazdırmayı başarmış olan Marc van Bommel, aktif futbol hayatına son noktayı koyuyor. Hollandalı'nın veda maçında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yıldız isimleri Wesley Sneijder ve Dirk Kuyt da sahada olacak. Ayrıca Bayern Münih'te Van Bommel ile birlikte forma giyen Galatasaraylı Hamit Altıntop da karşılaşmada yer alacak. 

Zlatan Ibrahimovic, Gregory van der Wiel, Giovanni van Bronckhorst, Mateja Milanobet Kezman, Roy Makaay, Thomas Müller, Franck Ribery, Arjen Robben ve Jaap Stam gibi yıldızların sahne alacağı karşılaşma 19 Temmuz Cuma akşamı oynanacak ve Marc van Bommel'in takımı PSV Eindhoven'la karşı karşıya gelecek. 

Kariyerine Fortuna Sittard alt yapısında başlayan ve 1999/2000 sezonunda PSV Endhoven'a transfer olan van Bommel, ardından Avrupa'nın dev kulüplerinin formasını giydi. Sırasıyla Barcelona, Bayern Munih ve Milan formalarını giyen Hollandalı geride kalan sezonun başında yeniden PSV Eindhoven'a döndü ve bir sezon forma giydikten sonra kariyerini noktaladı.

36 yaşındaki van Bommel'in kariyeri de kupalarla dolu. 4 Hollanda Ligi, 1 LA Liga, 2 Bundesliga ve 1 Serie A şampiyonluğu bulunan Marc van Bommel 1 kez de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Hollanda Milli takımıyla Dünya Kupası finalinde oynama başarısı da gösteren van Bommel, Hollanda'da iki kez yılın futbolcusu da seçildi.

Webaslan