Kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar yüzünden kemer sıkma politikası izleyen Özbek yönetimi, UEFA'nın koyduğu 'oyuncu ödemelerinde yıllık 65 milyon euro'yu geçemezsin' kuralına uymak için düğmeye bastı. 

Sarı-Kırmızılı yönetiminin sözleşmesini 2018'e kadar uzattığı ancak yıllık 5 milyon euro'yu bulan ücreti nedeniyle gözden çıkarıp satmaya çalıştığı Wesley Sneijder'a, yeni sezon öncesinde resti çekmeye hazırlandığı ortaya çıktı. Mali yapı ise Sneijder'i göndermek için bir bahane olduğu öne sürülüyor. Hollandalı futbolcu, bir röportajında kulübün yönetiliş şeklini eleştirmişti.

UEFA kriterleri nedeniyle takımın maliyetini düşürmeye çalışan idarecilerin, Hollandalı yıldızın menajeriyle görüşerek, "Önümüzdeki yıl bu ücretleri vermemiz mümkün değil. Şayet gitmek istiyorsan sözleşmendeki 7.5 milyon euro'luk serbest kalma koşulunu yerine getirip gidebilirsin. Eğer bizimle kalmak istiyorsan, o halde yıllık ücretini düşürmelisin" çağrısında bulunacakları öğrenildi. 

AYRILIK KARARI ALABİLİR 

Wesley Sneijder'ın yapılacak olan bu teklif karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu... Verdiği röportajda yönetim aleyhinde konuşan ancak sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen 'Sniper' için başkan Dursun Özbek divanda yaptığı konuşmasında, "Hesabını soracağız" demişti. Hollandalı'nın son günlerde kendisi hakkında medyada yer alan ve yönetim tarafından yazdırıldığını düşündüğü haberlerden son derece rahatsız olduğu da bildirildi. Sneijder'ın bu nedenle kendisine yapılacak teklifi kabul etmeyerek, ayrılık kararı alabileceği de ifade edildi.

ÖZBEK NE DEMİŞTİ?

Haziran ayı divan toplantısında bütçe hakkında konuşan Dursun Özbek, "UEFA, bize bu cezayı verirken sporcu ödemeleri için 'Yıllık 65 milyon Euro'yu geçmemen lazım' dedi. Yeni planlama yaparken, 65 milyon Euro'nun altına inme çalışması yaptık. Şu an 40 kişilik kadroya 70 milyon Euro harcıyoruz. Kontratlı bazı oyunculardan kurtulmak isteyeceğiz. Bu bütçeyi daha aşağıya çekmek zorundayız" ifadelerini kullanmıştı.