Galatasaray'ın ezeli rakibi ile oynadığı ve 1-0 galip geldiği Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde sakatlanan Wesley Sneijder, Hollanda A Milli Takımı kadrosundan çıkartıldığı öğrenildi. 

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu'ndan (KNVB) yapılan açıklamada, normal şartlarda Cumartesi günü milli takıma katılması beklenen Sneijder'in, kaburgasındaki sakatlığı nedeni ile aday kadrodan çıkarıldığı açıklandı. Yapılan açıklamada, teknik direktör Danny Blind’in Sneijder’in yerine başka bir oyuncuyu çağırmadığı ve Hollanda’nın 26 kişilik aday kadrosunun ise 23'e düşürüldüğü de ifade edildi. 

Öte yadan teknik direktör Danny Blind, daha önce de benzer sebeplerle PSV Eindhoven'dan Jurgen Locadia ve Davy Pröpper ile Utrecht'ten Bart Ramselaar'ı kadrodan çıkarmak zorunda kalmıştı. 

Portekiz'de 22 Mayıs’tan bu yana kamp yapan Hollanda, bugün İrlanda, 1 Haziran'da Polonya ve 4 Haziran'da ise Avusturya ile hazırlık maçları yapacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) finallerinde yer alamayacak Hollanda, tüm hazırlık maçlarını deplasmanda oynayacak.