Milli takım kampı için bulunduğu Hollanda'da ülke medyasına  değerlendirmelerde bulunan Sneijder, yarın hazırlık maçında karşılaşacakları  Meksika ve 16 Kasım'da 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynayacakları Letonya  mücadelesini kazanmak istediklerini kaydetti. 

Sneijder, teknik direktör Guus Hiddink'in Meksika maçında yeni  oyunculara şans verebileceğinin hatırlatılması üzerine, "Meksika maçında ilk  11'de başlayıp başlayamayacağımı bilmiyorum. Eğer oynamazsam benim pozisyonumda  daha iyi oynayacak biri var demektir ama hiçbir zaman milli takımdaki yerimle  ilgili bir korku yaşamadım" diye konuştu. 

Hiddink'in, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri kapsamında pazar günü  Amsterdam'da oynayacakları Letonya maçını kaybetmeleri halinde istifa edeceğine  yönelik açıklamasını da değerlendiren Sneijder, tecrübeli teknik adamın soruya  dürüst bir cevap verdiğini belirtti. 

Baskı altında çok maça çıktığını, milli takımda oynayan birisinin buna  alışması gerektiğine dikkati çeken Sneijder, Meksika ile yapacakları hazırlık  maçından galip ayrılarak bu başarıyı Letonya maçına taşımayı istediklerini ifade  etti. 

Alınan başarısız sonuçlardan sonra milli takıma yöneltilen  eleştirilerin haklı olduğuna da değinen Sneijder, daha sert oynamaları gerektiği  düşüncesinde olduğunu dile getirdi. 

Bu arada Hollanda'da hafif sakatlıkları bulunan Robin van Persie ile  Jordy Clasie'nin yarınki Meksika maçında forma giymeyeceği aktarıldı.