Dünya Kupası’nda başarılı bir performans ortaya koyan ve çalışkan bir görüntü sergileyen Hollandalı yıldızın geçen sezon Cim-Bom’da en çok koşan ikinci oyuncu olduğu belirlendi. Tecrübeli futbolcunun maç başına ortalama 9 bin 500 metre koştuğu tespit edildi. Bu tablo, “Sneijder Galatasaray’da koşmuyor” tezini de çürüttü.

Sarı-kırmızılı takımın en çok koşan ismi ise Selçuk İnan oldu. Geçen sezon sergilediği performansla eleştiri toplayan ve birçok kez ıslıklanan Selçuk ise ortalamada 10 bin 161 metre koştu. İkinci sırada yer alan Sneijder’in, orta sahada görev yapan ve takımın en mücadeleci ismi olarak öne çıkan Melo’dan daha fazla koşması dikkat çekti.

Wesley Sneijder, Dünya Kupası’nda inanılmaz şekilde koşu mesafesini ortalama 11 bin 600 metreye çıkardı. Özetle Hollandalı futbolcu, Dünya Kupası’nda koştuğunun altında mesafe kat ediyor Galatasaray’da. Ne var ki Türkiye Ligi için yeterli görünen bu rakamlar uluslararası arenada yetersiz kalıyor. Dünya Kupası’nda ortalama her maç 2 kilometre fazla koşan 30 yaşındaki futbolcu böylece çok çalışkan bir görüntü sergiliyor.

Gökhan Saki etkisi

Sneijder müthiş formunu Hollanda’da yaşayan Türk kick boksçu Gökhan Saki’ye borçlu olduğunu itiraf etmişti.

Saki’nin mücadele ettiği “Glory World Series Kick Box” mücadelelerinden kalan zamanında kendisine askeri çalışma metotlarına yakın egzersizler uygulattığını vurgulayan sarı-kırmızılı futbolcu, “Ona teşekkür ediyorum. 22 yaşımdaki gibi ideal kiloma dönmeyi başardım. Top hakimiyeti ve çevikliğimi yeniden kazandım. Eski günlerime döndüm” diyerek başarısının sırrını açıklamıştı.

Tatil zamanı

Dünya Kupası defterini kapatan Wesley Sneijder sonunda tatil yapma fırsatı bulacak. Teknik Direktör Cesare Prandelli’nin 1 ay izin verdiği Hollandalı futbolcu, Ağustos ortasına kadar dinlenecek. Bu arada Hollanda’nın önceki akşam Brezilya’yı 3-0 yenerek Dünya 3.’sü olduğu maçta sakatlığı yüzünden forma giyemeyen başarılı futbolcunun durumunun ciddi olmadığı bildirildi.

Ontivero’ya yeni talip

Cim-Bom’da önümüzdeki sezonun kadrosunda düşünülmeyen Lucas Ontivero’nun talipleri her geçen gün artıyor. Arjantinli genç oyuncuya İtalyan takımlarının ardından bu kez Hollanda’dan kanca atıldı. Sampdoria, Cagliari ve Chievo’nun gündeminde olan genç futbolcu için Feyenoord kulübünün de devreye girdiği öne sürüldü. Hollanda basınındaki haberlerde, kırmızı-siyahlıların Ontivero’yu kiralık olarak kadrolarına katmak istediği ve bu doğrultuda Galatasaray’a teklif yapıldığı kaydedildi. Bir başka Hollanda kulübü Twente’nin de 19 yaşındaki oyuncuyla ilgilendiği iddia edildi.

1 numarada Amrabat var

Teknik Direktör Cesare Prandelli, Nordin Amrabat’ı, Avusturya kampının kadrosuna alarak İspanyolları üzdü. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Malaga’da forma giyen Faslı oyuncuyu mavi-beyazlılar bir kez daha kadrolarında görmek istiyorlardı. Malaga Teknik Direktörü Javi Gracia, konuyla ilgili suskunluğunu bozarak, “Gözlerimiz onu arıyor” dedi. Amrabat’ın kısa dönem içerisinde La Liga’da başarılı olduğunu kaydeden Gracia, “Geçen yıl takımın çok önemli bir parçası olan Amrabat’ı tekrar almak istiyoruz. Transferdeki bir numaralı hedefimiz o” dedi.

Avusturya çıkarması

Cim-Bom dün akşam yaptığı antrenmanla İstanbul’daki hazırlıklarını tamamladı. Sarı-kırmızılı futbolcular, Teknik Direktör Cesare Prandelli yönetimindeki idmanda ısınma programından sonra top kontrolüne yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Daha sonra bir süre kondisyon ağırlıklı çalışmalar yapan oyuncular çift kale maçla antrenmanı tamamladı. Galatasaray 10 günlük kamp için bugün Avusturya’ya gidecek. Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki çalışmalarına 8 Temmuz’da başlayan sarı-kırmızılılar, doğal güzellikleriyle ünlü ve hava koşulları nedeniyle birçok takımın tercih ettiği Windischgarsten bölgesinde 24 Temmuz’a kadar kampa girecek. Prandelli’nin kamp kadrosuna almadığı 10 futbolcu ise yarından itibaren İstanbul’da çalışacak.