Türk Telekom Arena'da 1-0 geriye düşmesine rağmen Antalyaspor'u 3-1 ile geçen Galatasaray'da Wesley Sneijder'in "Olmazsa olmaz" bir futbolcu olmadığı da görüldü.

Teknik Direktör Jan Olde Riekerink, Sneijder-Podolski değişikliği sonrasında takımda bir dinamizm yaşandığını gördü. Hollandalı teknik adamın planlarında vatandaşı Sneijder'in yeri ayrı olsa da, ortaya çıkan tablo, "Ezber bozuldu" diye yorumlandı.

Riekerink ile kurmayları, maç sonunda yaptıkları değerlendirmede, Sneijder oynadığında rakiplerin önlem almak için yıldız futbolcuya çok baskı yaptığını ve bunu başardıklarında Galatasaray'ın kilitlendiği görüşünde birleşti. Antalyaspor maçında ikinci devre başlarken gerçekleşen Sneijder-Podolski değişikliği her ne kadar zorunluluktan kaynaklansa da, teknik kadronun bir gerçekle yüzleşmesine neden oldu.

Buna göre bundan sonra Sneijder gününde değilse kendisinde ısrar edilmeyecek. Önceki gün adalesi sertleştiği için Sneijder'in kenara alınmasıyla sistem değişmiş ve Cim-Bom, Podolski'nin girmesiyle 4-4-2'ye dönmüştü.

Hollandalı oyuncu sahadayken 4-2-3-1 sistemi ile oynayan Galatasaray'da Sneijder, ya Eren'in arkasında serbest ya da maç içerisinde sola geçip ordan etkili olmaya çalışıyor. Sneijder olmadığında ise Riekerink'in 4-2-3-1 yerine 4-4-2 veya 4-3-3 düzenini tercih edeceği belirtildi.

Kaynak: Milliyet