Ekonomik kriz ve UEFA Finansal Fair Play tehdidi nedeniyle transfer dönemine iddialı girmeyen Galatasaray yönetiminden taraftarlarını ayağa kaldıracak hamleler geliyor...

Forvet transferi için çalışmalarını sürdüren ve Pierre Andre Gignac için temaslarda bulunan Sarı- Kırmızılılar'ın asıl hedefinin çok daha büyük bir isim olduğu ortaya çıktı. Galatasaray'ın Manchester United ve Hollanda Milli Takımı'nın süper starı Robin van Persie'nin peşinde olduğu öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar'ın, Fenerbahçe'nin de ilgilendiği golcü futbolcunun menajeriyle bir araya gelerek resmi teklifte bulunduğu belirlendi.

Galatasaray yönetimi, imza parası ile birlikte yıllık 4 milyon Euro'yu gözden çıkarmış durumda. Manchester United'tan ayrılma kararı alan Van Persie'nin ise 6 milyon Euro istediği öğrenildi.

Fakat Sarı-Kırmızılılar transfer bombasını patlatmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır.

SNEIJDER DE TRANSFER İÇİN DEVREYE GİRDİ

Futbol çevrelerine göre Van Persie'nin şu anda Türkiye'ye gelmesi çok zor...

Ancak Galatasaray yönetimi transferi bitirmeye kararlı. Hollandalı yıldızın ikna edilmesi için çok yakın arkadaşı olan Wesley Sneijder de devreye girmiş durumda.

31 yaşındaki Van Persie'nin kariyerinin belki de son kontratını yapacağı için ekonomik koşulları ilk planda tuttuğu belirtiliyor. Bu nedenle 6 milyon Euro'dan aşağıya inmesi pek mümkün görünmüyor. Takım içi dengeleri de düşünen Galatasaray yönetiminin nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.