İtalyan hocanın, Dünya Kupası’ndaki başarılı performansı ardından takımda kalıp, kalmayacağı konusunda birçok spekülasyon yapılan Wesley Sneijder’i telefonla arayarak Arjantin maçında kaçırdığı penaltı için teselli ettiği ortaya çıktı.

Prandelli, Hollandalı yıldıza bir de ödül verdi. Sarı-kırmızılı çalıştırıcının, “Finali kaçırdınız ama hiç kafanı takma. Turnuvada çok iyiydin. Sen ve arkadaşların büyük bir mücadele ortaya koydunuz. Turnuva nedeniyle tatil yapma fırsatın olmadı. Bu yüzden önümüzdeki 1 ay sadece kafanı dinle” dediği öğrenildi. Cesare Prandelli bu sözleri ile yıldız oyuncusuna, “Yeni sezona fizik olarak hazır ve moralli girmelisin” mesajını iletti.

Prandelli için, “Galatasaray’da sadece bir teknik direktör değil, takımın mental açıdan değişimini ve gelişimini sağlamak gerekiyor. Şahsen Prandelli’nin böyle biri olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yapan Sneijder’in, yeni hocasına da bu görüşmede başarılar dilediği belirtildi.

Dünya Kupası’ndaki başarılı performansıyla ismi başta Manchester United olmak üzere önemli takımlarla geçen Hollandalı futbolcunun, babası ve menajer ortağı iki gün önce İstanbul’a gelmiş ve Başkan Ünal Aysal’la görüşmüştü. Bu görüşmede taraflar Sneijder’in 2016’da bitecek sözleşmesinin iki yıl daha uzatılması konusunda prensip anlaşmasına varmıştı.

Muslera’ya 3 hafta

Bu arada Wesley Sneijder’e 1 ay izin jesti yapan Teknik Direktör Cesare Prandelli, Uruguay Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda boy gösteren başarılı kaleci Fernando Muslera’ya ise 3 hafta izin verdi.

Kamerun Milli Takımı’nda görev yapan stoperler Aurelien Chedjou ve Dany Nounkeu ise Avusturya kampının sonunda takıma katılacaklar.