Geçtiğimiz sezonun devre arasında Galatasaray'a katılan Wesley Sneijder, kısa sürede taraftarın gözdelerinden birisi olmuştu. Hollandalı yıldız 2012-13'ü 12 maçta 3 golle kapatırken, yeni sezon öncesinde hazırlık maçlarındaki performansıyla hayran bıraktı.

Inter'den 7 milyon 500 bin bonservis bedeliyle alınan, Galatasaray'da yıllık 3 milyon 200 bin euro kazanan 29 yaşındaki futbolcuya Avrupa'nın devleri kancayı taktı. Birçok ekip Sneijder için Sarı- Kırmızılı takımın kapısını çalıyor. Avrupa basını da bu ilgileri açıkça yazıyor. Fakat söz konusu girişimler hep düşünce aşamasında kalıyor.

MOURINHO’DA İSTEMİŞTİ


Son olarak İtalyan basını, Sneijder ile Milan'ın ciddi Marsbahis şekilde ilgilendiğini dile getirmişti. Fakat sözleşmedeki yüksek rakamları gören İtalyan ekibinin de teklif yapmayı rafa kaldırdığı belirtiliyor. Çünkü Milan'ın da tıpkı diğer kulüpler gibi Sneijder'in yıllık ücretini ve kontratındaki "15 milyon euroya serbest kalır" maddesini gördükten sonra Galatasaray'a teklif yapmaktan vazgeçtiği dile getirildi. Bu durum Sneijder için Galatasaray'a resmi teklif yapılmamasının temel nedeni olarak gösteriliyor.

Chelsea'ye geri dönen Mourinho'nun da Sneijder'i istediği iddia edilmişti. Oyuncunun da İngiltere'ye gitmeye sıcak bakabileceği belirtilmişti. Mourinho'nun yönetiminde olan ve Sneijder'in 10 numara olarak forma giydiği Inter, 2010'da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamıştı. Ancak Chelsea de diğerleri gibi resmi teklif yapmadı.

Sneijder 3- 0 kazanılan Shrewsbury maçında son golü attı. 2- 1 ile geçilen Notts County karşılaşmasında rakibi yıkan golü kaydetti. 3- 3'lük Malaga maçında ise gol perdesini açtı. Toplamda 3 gole ulaştı.

Bugün