Galatasaray'ın süper yıldızı Wesley Sneijder, ayrılık dedikodularına açıklık getirdi ve yüreklere su serpti.

Chelsea'nin başına Mourinho'nun geçmesinden sonra İngiliz ekibine gideceği, Tottenham'dan da teklif aldığı iddia edilen Hollandalı futbolcu, gitmeyeceğini belirtti.

Sarı-kırmızılı oyuncu, "Üzerinde çok detaylı düşünüp karar verdim ve yeni bir kültür, yeni bir ülke ile tanıştım. Sonuçta da bir düzen kurdum. Bütün bunları bir anda silip gitmek kolay değil. En azından benim için... Galatasaray'ın benden beklentileri vardı. Transferimde çok uğraştırdım. Şimdi bütün bunlar yaşanmışken borcumu ödemeden nasıl giderim?" diyerek sarı-kırmızılıları kendine hayran bıraktı.

Sneijder, Galatasaray'ın profesyonelleriyle yaptığı telefon görüşmesinde şunları söyledi:

"Mourinho ile aramda özel bir bağ var, bu doğru. Ancak beni transfer ederken Galatasaray çok büyük Egobet fedakârlıklar yaptı. Şimdi bu takımı, hayran olduğum taraftarını nasıl yarı yolda bırakayım? En azından Ocak'a kadar oynamak ve bir şeyler kazandırmak istiyorum. Geldiğim gibi uğurlanmak en büyük arzum. İstanbul'u da çok seviyorum. "

Ünal Aysal etkilendi

Yapılan bu telefon görüşmesi daha sonra Başkan Ünal Aysal'a da aktarıldı. Aysal'ın Hollandalı futbolcunun sıcak ve samimi yaklaşımından bir hayli etkilendiği ifade edildi.

Galatasaray'ın, devre arasında 7.5 milyon euro karşılığında Inter'den transfer ettiği Sneijder, yarım sezon için 2 milyon euro almış, Hollandalı'nın kalan sezonlar için ise 3.2 milyon euro sabit ücret alacağı duyurulmuştu. Oyuncu ayrıca 3.9 milyon euro imza parası alırken, maç başına da sarı-kırmızılı takımdan 25 bin euro kazanıyor.

Webaslan