Pazar günü Galatasaray'la 2018 yılına kadar nikah tazeleyen Wesley Sneijder, imza töreninde "Sözleşmende çıkış maddesi var mı?" sorusuna "Belki küçük harflerle yazılmıştır. Ben öyle bir şey görmedim" diyerek şakayla karışık bir yanıt vermişti. Daha önce "20 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesi bulunan Sneijder'in Galatasaray'la yeni sözleşmesinde bu rakamın 7.5 milyon Euro'ya indiği öğrenildi.

Galatasaray'la 3 yıl daha anlaşması bulunan Hollandalı yıldız bu süre içinde Avrupa'da bir kulübe transfer olmak istediği takdirde sarıkırmızılılara 7.5 milyon Euro bonservis bedeli getirmesi gerekecek. Bu rakamın Türkiye sınırları içinde ise 20 milyon Euro olduğu kaydedildi. Yani Sneijder'i; Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Süper Lig'deki diğer takımlar kadrosuna katmak isterse Galatasaray'a 20 milyon Euro ödemek zorunda kalacak.

KADIKÖY ÖNLEMİ

Başakşehir maçında sarı kart gören Wesley Sneijder sınıra geldi. Hollandalı yıldız, Gençlerbirliği karşısında da kart görmesi halinde Kadıköy'deki Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek. Teknik heyet milli takım dönüşü Sneijder'i kart konusunda uyaracak.

VOLKAN'A 3 GOL

Wesley Sneijder, Galatasaray kariyerinde dört kez Fenerbahçe derbisi oynadı. Volkan Demirel'e 3 gol atmayı başaran Sneijder Kadıköy'de ise sadece bir derbide forma giydi ve etkisiz bir performans sergiledi.

BABA OLACAK

Hollandalı yıldız, önümüzdeki hafta ikinci kez baba olmanın mutluluğu yaşayacak. Doktorlar 9 aylık hamile olan eşi Yolanthe'ye 15 Ekim için gün verdi. Kazakistan ve Çek Cumhuriyeti maçları için Hollanda Milli Takım kampında bulunan Sneijder, 90 dakika biter bitmez soluğu eşinin yanında alacak. İlk evliliğinden bir oğlu olan yıldız oyuncu yine erkek babası olacak.

İŞTE 10 NUMARANIN SÖZLEŞME DETAYLARI

Yıllık Ücret: 3.2 milyon Euro
Yıllık İmza Ücreti: 1.3 milyon Euro
Yıllık Net Ücret: 4.5 milyon Euro
Maç Başı Ücret: 20 bin Euro

PRİMLER 

Türkiye Şampiyonluğu: 250 bin Euro 
Şampiyonlar Ligi Son 16: 250 bin Euro 
Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu: 500 bin Euro 

SERBEST KALMA BEDELİ 

Türkiye içi: 20 milyon Euro 
Avrupa kulüpleri: 7.5 milyon Euro

Kaynak: Sabah