Son günlerde adı Luis Van Gaal’in çalıştırdığı Manchester United’la da anılan Sneijder’i arayan Başkan Aysal’ın, “Seninle gurur duyuyoruz. Performansınla bizleri de çok mutlu ediyorsun. Bu şekilde devam ederseniz kupayı kazanmamanız için bir neden yok. Türkiye’den giden oyuncular içerisinde en başarılı görüntüyü de senin sergiliyor olman bize ayrıca mutluluk veriyor. Ne kadar iyi bir futbolcuya sahip olduğumuzu görüyorum” dediği belirtildi.

Övgü dolu sözler

Başkan Aysal’ı övgü dolu sözlerine teşekkür eden Sneijder’in ise, “İyi bir kupa geçiriyoruz. Ancak sonraki turlarda işimiz kolay olmayacak. Bu arada Muslera’ya haksızlık etmeyin. O da İngiltere maçında kalitesini gösterdi. Büyük övgüler aldı. Belki de benden daha iyi bir turnuva geçirecek” ifadelerini kullandığı vurgulandı.

Başkan Ünal Aysal ile Sneijder arasında geçen telefon görüşmesinde konunun teknik direktöre de geldiği öğrenilirken, Hollandalı yıldızın, “Gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum ancak çok fazla da ilgilenemiyorum. Mancini’nin gitmesini hiç beklemiyordum. Aramızda çok iyi bir bağ vardı. Alınan karara çok şaşırdım. Ancak bizler profosyoneliz” dediği kaydedildi.

Sneijder’in, görüşme sırasında başkana “Yeni hoca konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu da yönelttiği ve Ünal Aysal’ın temas kurdukları isimlerle ilgili oyuncusunu bilgilendirdiği öğrenildi.
İkili arasında geçen olumlu görüşme Wesley Sneijder’in geleceği için de bazı ipuçları veriyor. Milli Takım’dan hocası Van Gaal’in çalıştıracağı Manchester United’a sempati ile bakan Sneijder’in bu olasılığın gerçekleşmemesi durumunda İstanbul’daki kurulu düzenini ve huzurunu bozmak istemediği, sarı-kırmızılı formayı giyme arzusunda olduğu belirtildi. Diğer taraftan Galatasaray 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Sneijder’in ücretine zam yaparak sözleşme süresini uzatmayı da planlıyor.

Hollanda tarihine geçti

2014 Dünya Kupası’nın en iyi takımlarından biri olarak gösterilen Hollanda’da, İspanya ve Avustralya karşılaşmalarında toplam 180 dakika forma giyen Wesley Sneijder, Hollanda’nın ‘Dünya Kupaları’ndaki en iyi futbolcuları’ listesine yazıldı. Football-Oranje sitesinin değerlendirmesinde, 2010 Dünya Kupası’nda final oynayan milli takımın en iyisi olduğu belirtilirken, 2014’te de aynı performansı sergilediği eklendi. Ayrıca Sneijder’in henüz 22 yaşındayken 2006 Dünya Kupası kadrosuna seçildiği, 100 maç barajını aştığı belirtildi.

Milliyet