Ntvspor’daki Spor Servisi programında gündemi değerlendiren Mehmet Demirkol, A Milli Basketbol Takımı’n Avrupa Şampiyonası’nda ev sahibi Almanya’yı yenmesiyle yorumlarına başladı.

İşte Demirkol’un yorumları:

“Ergin Ataman bazı oyunculardan veriminin altında aldı. Mesela Melih. Serbest atışlardaki anormal yüzdelerini de söylemek lazım. Olağanüstü attılar. Ergin Ataman,sürekli şablonlar üzerinden oynatan bir koç. Bobby Dixon da çok yoruldu.”

“LİDERLİK BAZEN BİR ŞEY YAPMAMAKTIR”

“Maç düzeni saçmalık. Dün bitti maç daha 24 saat geçmeden 2. maç başlıyor. En çok enerji sarf edilen sporlardan birisi basketbol. Bu 1. 2 Bobby Dixon ile ilgili şu soruyu sormak gerekmez mi? Bobby Dixon ilk kez bu seviyede oynuyor. Karşıyaka’daki oyun ile milli takımdaki oyun başka. Bobby Dixon uygun mu bu takıma? Liderlik bazen hiçbir şey yapmamaktır. Cedi’nin alıp götürdüğünü görüyorsan, bırakmalısın.”
 
“SÜPER LİG’DE BU KADRO OLMAZ”

“Türkiye Ligi’nde çok zor bir kadro. Önden destek alan bir takım Avrupa’da olur ama Türkiye Ligi’nde çok zor. Avrupa’da Rodriguez’le oynarsınız. Bir de Grosskreutz oynarsa… Hem oyuncu size disiplinle yardım ediyor demektir, hem de sen de oynarsın. Utanırsın. Şampiyonlar Ligi’nde kim önde pres yapıyor ki. Gidiyorsun karşıya ve dönmüyorsun. Dolayısıyla Melo’nun yerine Türkiye Ligi’nde Chedjou, Avrupa Ligi’nde Rodriguez daha uygun.”

“3 YIL DAHA ALDIĞI PARAYI İSTİYOR”

“Marka teknik direktörler getirmenin böyle bir sakıncası var. Sneijder’in sorunu belli. Bugüne kadar aldığı parayı 3 yıl daha almak istiyor ve takımının iddialı bir takım olması istiyor. Bunlar gerçekleştirilirse kalacak.”