Hamzaoğlu basın mensuplarının sorularını içtenlikle yanıtladı.

"Futbolcu sağlığı kazanacağımız bir maçtan çok daha önemli. Ben hiç bir oyuncumu riske edemem, gelecekteki hayatını da riske edemem, bir maç kazanacağım ya da şampiyonluk kazanacağım diye. Onlar da insan ve sağlıklı lazım bize. Sneijder'de de durum bu. Ağrısı ve ayrı çalıştırıyoruz. Baş parmağının yanında bir kemik var o kemğin altında problem var. Orada ödem yapıyor ve ağrı yapıyor. O da ağrı yapıyor ve yan basıyor. Bu da farklı sakatlıklara sebep olacak."

Sneijder'e bir teklif var mı?

"Sneijder için bana gelen bir şey yok. Manşetler hep yazıyor. Ne Sneijder geldi bana 'Hocam bana teklif var oynamak istiyorum' dedi ne de bir kulüp bizi aradı. Şu dönemdeki transfer haberleri olumsuz etkiliyor. Oynayacağımız çok önemli bir maç var.  Maç öncesi oyuncunun konsantrasyonu transfere çevrildiği anda oyuncunun konsantrasyonu bozulur."

Sneijder'in genel durumu?

"Sneijder'le az önce kavga ettik. (Gülüyor) Sanırım yarın (bugün) bizimle antrenman yapacak. İstatistiklere baktım gelmeden önce. Bizden önce maç başına topla buluşma sayısı 22'ydi. Bizimle birlikte 48 olmuş. Pozisyonunu değiştirdim. Burada amacım onu daha fazla topla buluşturup onu daha fazla oyunda tutmak. Bu hamleyle birlikte golde de daha fazla bulunuyor."

"Geriye yaslandığınız zaman gol yiyoruz. Bunu Gençlerbirliği'nde yaşadık. Bu alışkanlıklardan kaynaklanıyor. Onları aşmamız lazım."

"Emre Çolak'ın çalışması, antrenmanı, isteği arzusu hepsi çok iyi üst düzeyde. Savunmada gözle görülür bir oturma da oldu sanırım. Samih Kaya hata yapıyor normal ama canı gönülden oynuyor. Dünya sakatlık geçirmiş hala tekmeye kafa sokuyor."

Muhabir: istatistiklere baktığınızda Beşiktaş'a karşı üstünlüğünüz var.

"O zaman oynamayalım versinler üç puanı (Gülüyor) Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız. Zemini iyi değil ama oynayacağız. Beşiktaş maçı bir maç önce olsaydı Konya'da oynardık. Ancak son maç olması sebebiyle Konya'ya git bir daha geri dön yapılan programlar aksayacaktı."

"Sezon öncesi gelseydik ve beraber çalışsaydık çok farklı olurdu tabii ki. Gerçi şu süreci iyi de geçersek ve bize 'devam et' derlerse güzel şeyler yaparız yine. Şuan önemli olan gemiyi sağ salim limana yanaştırmak. Sezon sonuna doğru bir şakilde kavuşturmak."

Fatih Hoca ile görüşüyor musunuz?

"Fatih hocayla görüşüyoruz ama sık sık değil. Gelmeden önce ondan izin aldık. Teklif geldiğinde şaşırmadı sadece 'yapabilir misin' dedi. 'Yaparım' dedim. 'Devam et' dedi."

Yabancı kontenjanı ile ilgili düşünceleriniz?

"Yabancıların serbest kalmasına yönelik düşünceler var. Bilinçli olduktan sonra bütün sınırları kaldırın. Ama şimdi yabancı sınırlamasını kaldırdığınız zaman ne değişecek? Yabancının en çok serbest kalmasını kimler istiyor! Büyük kulüpler. Küçük kulüpler de istiyor. Yabancı serbest kalsın Türklere çok para veriyoruz diyorlar. Piyasayı kulüpler kendi kendine yükseltti." 

"Akhisar'da bize futbolcu geliyordu. 'Kaç lira diyorduk'? 1 buçuk milyon Euro diyorlardı. 350 bin Euro diyordum. Böyle alırsanız alın diyordum. Niasse'yi 75 bin Euroya almıştık ama daha parlamamıştı. Bize fahiş fiyatlarla satılıyorlar. Fiyatı veren kulüp. Verme bu paraları."

Drogba'nın kalmasını ister miydiniz?

"Drogba iyi bir oyuncu. Kadromuzda olmasını isterdik. Kalsaydı değerlendirirdik. Ama öyle bir şeyki ben bütün oyuncularımdan memnunum. Burak'tan da Umut'tan da Pardev'den de memnunum. Pandev bize ligde de katkı sağlayabilir. Dzemaili'yi görme şansım olmadı. Devre arasında onu göreceğiz."

Selçuk neden kötüydü?

"İnsan mutlu olmadığı bir yerde mutlu olmadığı bir ortamda başarılı olamaz. Selçuk herhalde mutlu değildi. Ya da kendinden herşeyi verecek bir ortamı bulamamıştı. O yüzden belki yüzde yüzünü veremedi. Ama şuan performansından çok memnunum. Belki sistem etkilemiştin onu. Benim onları milli takımda tanımam da bir avantaj. Burak ve umuttan da memnunum. Olcanı da kazanmaya çalışıyoruz. O bişeyler yapsa kendini bulacak. Hamit'i de kazanmak istiyoruz."

"Çocukların niyetleri inanılmaz iyi. Tarık'ın kademe anlayışı ve dönüşlerde sıkıntıları var. Bunlar zamanla yerine oturcak. Oyuncuyu sadece kendi başına değerlendirirseniz yanılırsınız.ctakım uyumu çok önemli. Bana bir çok futbolcu teklifi geliyor ama uyum önemli bu olmazsa olmaz. Takım olmak üç ay beş ay içinde olmaz. Seneler ister. Bruma çıktı ama bir anda indi."

Transfer politikanız nasıl olacak?

"Kalırsam, Kulübün bütçe olarak düzgün olmasına bakacağım. Yüksek ve garanti kontratlar olmayacak. Elimizde genç ve gelecek vaad eden futbolcularımız var. Bunlar 6 ay oynayabilecekleri bir yere gidip kendilerini göstermeliler."