Transferi sırasında kimsenin haberi olmadığı, ne Mancini'nin, ne yardımcılarının, ne de Galatasaray scout ekibinin bir kez bile izlemediği İzet Hajroviç için "Bizim futbolcumuz değil" raporu hazırlandı.
 
Galatasaray scoutlarının patronu Emre Utkucan ve ekibinin sarı-kırmızılı formayı giydikten sonra yaptıkları incelemeler ve analizler sonucunda "Sezon sonunda gönderilsin" şeklinde bir rapor çıktı. 
 
Galatasaray'a başkan Ünal Aysal'ın kontenjanından transfer olduğu sonradan ortaya çıkan Hajroviç için kulüp 3 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli ödemişti. Oyuncuya da 4 yıl için 4 milyon 400 bin Euro artı maç başına 10 bin Euro, geçen yarım sezon için de 550 bin Euro ödeneceği sözleşmeye yazılmıştı. 
 
Scout ekibi Hajroviç için "Birebir de adam geçemiyor. Güçlü değil. Savunmaya gelmiyor. Gol noktalarında tedirgin. Büyük takımda futbol oynayabilecek bir yapıda değil" raporu hazırladı. 
 
Mancini'ye ve başkana bu rapor sunulurken Galatasaray'ın sezon sonunda Hajroviç için nasıl bir karar alacağı merak konusu olmaya başladı.

3puan