Yıllardır bir sol bek özlemi çeken Galatasaray'da aranan kan sonunda bulunmuş gibi gözüküyor. Sarı-kırmızılıların devre arasında Gremio'dan 6,3 milyon euroya renklerine bağladığı Alex Telles forma giydiği maçlarda fark yaratmaya başlarken, Chelsea mücadelesindeki oyunu ile de övgü topladı.

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada etkili bindirmeleri ve tehlikeli şutları ile ön plana çıkan genç oyuncu, yüksek konsantrasyonu ve sorumluluktan kaçınmayan oyunu ile göze girdi. Aslan'ın yeni yıldız adayı, maç sonu istatistiklerinde de farkını ortaya koydu.

SAHADAKİ EN İYİ BEK!..

Karşılaşma boyuna toplam 38 pas girişiminde bulunan Sambacı, yüzde 84,2'lik isabet oranı yakalarken, Chelsea'nin sol beki Cesar Azpilicueta ise 34 pasında yüzde 73,5'lik bir isabete ulaştı. Defanstan top çıkarırken uzun pasları terih etmemesi ile de dikkat çeken Telles, 38 pasından sadece 1'ini uzun olarak kullanırken, Azpilicueta ise 6 kez topu uzun oynayarak defansına nefes aldırdı.

Savunmada oldukça etkili bir futbol ortaya koyan 21 yaşındaki futbolcu, 5 kez ile maçın en çok 'pas arası' yapan ismi de oldu. Öte yandan gelecek vadeden yıldız adayı, 6 kez ile Willian ve 5 kez ile Yekta Kurtuluş'un ardından, 4 kez ile ikili mücadelelerde en çok top kapan 3 isim oldu. Hücumda da sıkça görülen Alex, ceza alanı dışından da 2 kez kaleyi yokladı, ancak Çek kaleci Petr Cech'i geçemedi.

SOL KANADI TEK BAŞINA KAPATTI

Alex Telles'in sahadaki etkinliği, oyuncuların sahada en çok zaman geçirdiği alanı gösteren 'sıcaklık haritası'nda da açık bir şekilde ortaya çıktı. Yetenekli savunmacı, iki yönlü oyunu ile sol kanadın tamamında etkili gözükürken, mücadelede forma giyen diğer defansif kanat oyuncularının ise oyunun tek yönünde hapsolduğu göze çarptı.

Galatasaray taraftarlarının Beşiktaş mücadelesi sonrasında, sosyal medyada en çok konuşulan isim haline getirdiği ve 'solun yeni lideri' olarak değerlendirdiği 21'lik savunmacı, kısa süre içinde adından çokca söz ettirecek gibi gözüküyor.


Webaslan