Türkiye, Ankara'da patlayan bomba ile sarsılırken Galatasaraylı Umut Bulut da ülkeyi yasa boğan saldırıda babası Kemal Bulut'u kaybetti. Gençlerbirliği ile oynadığı maçı 19 Mayıs Stadı'nda izleyen 66 yaşındaki Baba Bulut, dönüş yolunda bombalı saldırının yapıldığı güzergahtan geçerken hayata gözlerini yumdu. Kızılay'da patlayan bombada hayatını kaybeden baba Bulut'un kim son kez oğlunu izlediğini tahmin edebilirdi ki... Aslında diğer günlerden pek farkı da yoktu. 

Her Ankara deplasmanına geldiğinde oğlunu görmeye koşan Kemal Bulut, Cumartesi akşamı da Gençlerbirliği maçı için Başkent'e gelen Galatasaray kafilesinin kamp yaptığı otele gidip oğlu Umut'u ziyaret etti. Oğluyla görüşen baba Bulut, beraber hatıra fotoğrafı çektirdi, Umut'a başarı diledi ve maçı izlemek için tribündeki yerini aldı. 

Mücadele başlamadan önce babasını tribünde gören Umut o yöne doğru giderek el salladı ve uzaktan da olsa babasını son kez gördü. Misafir tribününde Ankaragücülü eski futbolcu ve yöneticiler ile ilk 18'e giremeyen Galatasaraylı oyuncuların olduğu yerde maçı izleyen Kemal Bulut yenilen gole üzüldü, atılan golde ise büyük sevinç yaşadı. Belki de içinden, "Keşke golü Selçuk yerine Umut atsaydı" diye geçirdi. Bilinmez. Zira oğlu, büyük eleştiriler altındaydı. 

YANINA GİDEMEDİ 

Baba Bulut, maç sonrası stattan ayrılmadan önce Umut Bulut'un yanına inemedi. Kemal Bulut çevresindekilere "Şimdi Umut'u göremem, burası çok kalabalık, yoğundur; ben eve gideyim" dedi. Ne kadar ince düşünceli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kemal Bulut, 19 Mayıs Stadı'ndan maçın 1-1 bitmesi nedeniyle yarı üzgün ayrıldıktan sonra evine gitmeden önce Umut'un kendisi için Kızılay'da açtığı işyeri olan oto yıkama merkezine uğradı. Ancak baba Bulut, bu sırada bombalı saldırı sonucu yaşama göz yumdu. 

BABAYA SON BAKIŞ

Kemal Bulut, karşılaşma sonrasında ise, “Şimdi Umut’u göremem. Burası çok kalabalık” diyerek soyunma odasına inmedi.

Baba oğulun hain saldırıdan önce karşılaşma sırasında birbirlerine baktığı an ise kameralara böyle yansıdı.

Teröre kurban giden Kemal Bulut'un oğlunun gol attığı bir maçtan sonra belediye otobüsünde yanındaki gence gazeteyi gösterdiği ve sadece babaların anlayabileceği bir gururla "Bak, bu benim oğlum" dediği dün bir ekşisözlük yazarı tarafından aktarılmıştı.