Uluslararası Para Fonu (IMF) Afrika Başdanışmanı Marcellin Koffi Alle, Fildişi Sahili'nin, Galatasaray forması giyen dünyaca ünlü golcüsü Didier Drogba ile birlikte yeni bir kalkınma hamlesi yapması gerektiği tezini ortaya attı. Fildişi Sahili'nden hükümet temsilcileri ve sanayinin önde gelen isimleri ile bir toplantı gerçekleştiren ünlü ekonomist, ülkenin ekonomik krizi aşması için Drogba'nın çözüm olabileceğini söyledi.

ABD'de efsane basketbolcu Michael Jordan ile gerçekleştirilen yatırım modelinin oldukça başarılı sonuçlar verdiğine dikkat çeken Koffi Alle, aynı uygulamanın tüm dünyada tanınan Drogba'ya da uyarlanarak Fildişi ekonomisinin kalkınabileceğini Vdcasino ifade etti.

Michael Jordan ismiyle üretilen basketbol ayakkabılarının 2012 verilerine göre Amerika'daki pazarın yüzde 58'ini domine ettiğini belirten IMF danışmanı, tekstil sektöründe "Drogba" ismiyle oluşturulacak bir markanın benzer başarıya ulaşacağını dile getirdi. Alle, spor giyiminde devrim etkisi yapabilecek proje ile birlikte yeni işkolları yaratılacağı, ülkede yüz binlerce kişinin istihdam edilebileceği ve işsizliğin azalarak ekonomide nefes alınacağını ifade etti.

Bu alandaki girişimin ilerleyen yıllarda farklı sektörlere yayılabileceğini de belirten IMF danışmanı, Didier Drogba ve ekonomi kelimelerinin birleşiminden oluşan "Drogbanomie" kavramı ile daha geniş kulvarlarda da başarı sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

(Milliyet)