Galatasaray, Bursaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak bu sezon ilk puan kaybını yaşadı. Fatih Terim, Fildişili golcü Didier Drogba’yı Cimbom 1-0 öndeyken 66. dakikada oyundan aldı. Drogba’nın oyundan çıkarken sinirli olması dikkat çekti.

Bu dakikadan sonra hücumda etkisizleşen Aslan’ı 72’de oyuna giren Enes 74’te yıktı. Terim’in Drogba kararı tartışılmaya başladı. Nitekim yıldız futbolcunun Galatasaray’daki istatistiklerine baktığımızda dikkat çeken detaylar var. İşte onlar:

1) Drogbailk kez bu kadar erken bir dakikada (66. dk) oyundan çıktı. Bundan önce oyundan en erken alınışı, geçtiğimiz sezonki Trabzonspor maçındaydı. Orada da zaten Fildişili çıkarken skor 2-0 Galatasaray lehineydi.

2) Yıldız forvet, Galatasaray’da bugüne kadar resmi maçlarda ilk 11’de 18 maça başladı. Bu maçlarda 6 gol attı. Sadece iki golü (20 ve 25. dk’lar, SB Elazığ maçı) erken buldu. Diğer 4 golü de önceki gün Bursa maçında oyundan alındığı dakikadan sonra attı.

3) 36 yaşındaki Fildişili yıldızın Galatasaray’da resmi maçlarda toplam 7 golü var. İlk 11’de başlamayıp da attığı tek gol Cimbom’daki ilk resmi maçı olan Akhisar mücadelesi. Fakat orada da golü 67’deydi.

4) Drogba, Emirates Cup’ta da benzer bir performans gösterdi. Yani genelde gollerini karşılaşmanın sonlarına doğru atıyor.

Sabah