Galatasaray'ın efsane oyuncusu Tugay Kerimoğlu, sarı - kırmızılı kulüpte Roberto Mancini'nin yardımcılık görevine getirildi. Tugay Kerimoğlu, sarı-kırmızılı ekibe destek vermek için bu sabah 11.00′de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Torino’ya hareket etti.

Fatih Terim’in gidişinin ardından Galatasaray’ın yeni teknik patronu Mancini’nin yardımcılığına getirilen Tugay Kerimoğlu bu akşam Torino’da oynanacak Juventus – Galatasaray maçını izlemek için İtalya’ya uçuşundan önce açıklamalarda bulundu. 

Galatasaray yönetimininden teklifi almadan önce Fatih Terim ile konuştuğunu belirten Tugay, "Teklifi ilk aldığımda aradığım kişi kendisi oldu ve bana bu teklifi kabul etmemden duyacağı memnuniyeti dile getirdi. Sonuçta hepimiz bu camianın yetiştirip büyüttüğü spor adamlarıyız ve bu bayrakta bir şekilde büyükten küçüğe devrediliyor.” şeklinde konuştu.

GÖREVİME HEMEN BAŞLAYACAĞIM

Mancini ile görüştüğünü belirten Tugay, "Beni zaten futbolculuktan döneminden beri tanıdığını ve özellikle de Premier Lig’deki dönemimde beni bir aralar takımında görmeyi düşündüğünü söyledi. Şunu da eklemek isterim ki  Mancini gibi bir teknik adam ile çalışmak hem Galatasaray hem de benim için büyük şans. Mancini görevime bir an önce başlamamı çok istiyor fakat bu durum TFF’den gelecek olan gerekli evrakların yetişmesine bağlı. Fakat Juventus maçı dönüşü ilk antrenmandan itibaren görevime resmen başlayacağım.”dedi.