Bodrum’a gitmeden önce sorularımızı yanıtlayan sarı-kırmızılı kulübün patronu, Fatih Terim’le Galatasaray’daki sözleşmesi konusunda bir değerlendirmede bulunmadıklarını belirtti.

Aysal, “Fatih Hoca ile yeni bir sözleşme imzalayacak mısınız” sorumuza, “Gerek yok. Bizim planlarımız, hedeflerimiz belli. Ne Fatih hoca ne de benim tarafımdan bu toplantıda yeni mukavele konusu gündeme gelmedi. Çünkü biliyoruz ki iki taraf da devam edecek. Bundan kimse şüphe etmesin. ‘2 yıllık sözleşme yapılacak’ falan diye duyuyorum. Bu süreci kimse pazarlık unsuru olarak görmedi” dedi.

Başkan Aysal, Fatih Terim ve Milli Takım konusunda ise şunları söyledi: “Bir kere insanların şu hususu anlaması gerekiyor. Ben de hoca da ‘Milli Takım için en sağlıklı karar hangisidir?’ sorusuna yanıt aradık. Yardımcı olmak için elimizden geleni yaptık. Bu konuda biz mutabık kaldık ve aldığımız kararı telefonla bildirdik. Burada 4 maç Milli Takım’ın başında yer alacağı matadorbet giriş gibi, Mayıs ayına kadar danışmanlık da yapmayı kabul ediyor hocamız. Milli bir konu olduğu için hassas yaklaştığımızı kamuoyunun bilmesini isterim. Ancak kulübümüzün de planları, hedeflerinin olduğu unutulmamalı. Bu yüzden hocamızın ayrılmasına gönlümüz el vermedi. İki takım beraber çalıştırma konusu ise aslında soğuk baktığımız, zor bir durumdu. Yine de elimizi taşın altına koymayı kabul ettik.”

Skorer