Galatasaray’da sözleşmeleri uzatılan oyunculara yapılacak VİP ödeme çeşitli eleştirileri beraberinde getirirken, Milliyet, sarı-kırmızılı kulübün ücret politikasını mercek altına aldı.

Ortalamaya vurulduğunda 2.3 milyon euroya oynayan Burak Yılmaz 2 milyon 850 bin euro kazanacak. Selçuk İnan ise 2 milyon euro kazanıyordu. Burak’la beraber 2 sene sonra bitecek olan sözleşmesi 2019’a kadar uzatılan Selçuk da bundan böyle ortalama her sene 2 milyon 850 bin euro alacak.

Yine 2016’da sona erecek sözleşmesi 2 yıl daha uzatılan Fernando Muslera da rekor zamla 2 milyon eurodan maaşını 3.3 milyon euro düzeyine çekti. Burak ve Selçuk’un sözleşmelerinin sonunda yaşlarının 34 olması ve yaş ilerledikçe bu rakamın artması, Muslera’ya, Sneijder’den yüksek ücret ödenmesi ekonomik yönden dikkatli davranma kararı alan sarı-kırmızılıların bu politikası ile çelişiyor muydu?

Oyuncularına ödenen paralar dikkate alındığında Avrupa’nın en bonkör kulüplerinden biri olan Galatasaray’ın; Burak, Selçuk ve Muslera’ya zam yapmasında şu faktörler etkili oldu:

1- SPEKÜLASYONLARA SON: Yapılan bu operasyonla, oyuncularla ilgili sürekli olarak medyada yer alan transfer haberleri son bulacak. Böylece spekülasyonların biteceği ve oyuncuların kendilerini takımlarına vereceği beklentisi var.

2- JÜBİLE CİM-BOM’DA: Burak ve Selçuk’la yapılan uzun soluklu sözleşmelerle jübilelerin Galatasaray’da yapılması fırsatı yaratıldı. Artık kendilerini daha güvende hisseden bu oyuncuların performanslarının yukarı çıkması arzu ediliyor.

3- BONSERVİS GELİRİ: Muslera, Burak’tan da, Selçuk’tan da çok kazanacak. Burada kıstas olarak bonservisler ele alındı. Buna göre Muslera’dan hâlâ ciddi bir bonservis kazanılabileceği düşünülüyor.

4- İMZA ATMAZDI: Özellikle Muslera’ya yapılan zam diğerlerini katladı. Bunda ise Uruguaylı eldivenin imzaya ilk planda yanaşmamasının etkili olduğu belirtiliyor. Bu yüzden de Muslera’ya deklare edildikten ancak 4 ay sonra imza attırıldı.

Milliyet