Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Kayseri’de oynanacak olan Süper Kupa’nın protokol tribününde verileceği haberi, tartışmaları da beraberinde getirdi. Tribün dağılımı sırasında kendilerine kupa töreninin saha içinde yapılacağının söylendiğini, bundan dolayı kendilerinin protokol tribününün karşısındaki kısmı aldıklarını belirten sarı-kırmızılılar, toplantıdan birkaç gün sonra yapılan değişikliğe tepki bedava bonus gösterdi.

Kulüpler arasındaki tribün paylaşımı ile ilgili toplantıya başkanlık eden TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, iki kulüp yetkililerin uzlaşarak kendilerine geldiğini söyledi. Alkin, “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün yanı sıra, bakanlar, siyasi parti mensupları da gelecek. Devlet erkânı orada olacağı için güvenlik nedeniyle en uygunu tribünde vermekti. Galatasaraylı ve Fenerbahçeli yetkililer dostça ve kardeşçe bir tutum içindeydi. Bugün iki taraftan da sitemlerini iletenler var. Ama o isimler o gün toplantıda olmayanlar” dedi.

Kupa törenlerinin büyük organizasyonlarda uzun zamandır tribünde yapıldığını söyleyen Alkin, “Şampiyonlar Ligi ya da FIFA, UEFA’nın büyük organizasyonlarında kupalar tribünde veriliyor. Orada bütün siyasilerin ellerinin sıkmak daha şık olur. Diğer şekilde sahaya birkaç kişi inebiliyor. Kaldı ki VIP tribünde sadece Fenerbahçe taraftarı değil, Galatasaray taraftarı da, Beşiktaş taraftarı da olabilir” dedi.

Skorer