Uzun bir aradan sonra göğüs reklamına kavuşan Galatasaray, Süper Lig tarihinde daha önce eşi benzeri olmayan bir işe imza atmış, hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde farklı firmaların ismini taşımak için dünyanın önde gelen şirketleriyle mutabakata varmıştı. Sponsor araştırmalarını büyük bir titizlikle sürdüren Sarı-Kırmızılılar'da Başkan Ünal Aysal, bu durumun Türk futbolunun kırılma noktası olduğunu söyledi.

Bu iki ortaklıktan kasasına yıllık 7 milyon Dolar (Yaklaşık 15 milyon TL) koyacak olan Cim Bom, Avrupa'daki birçok devle de aynı sponsoru paylaşıyor. Barcelona, Manchester United, Borussia Dortmund ve Chelsea gibi takımların anlaşma imzaladığı şirketlerin isimlerini formalarına taşıdıklarını belirten Aysal, "Maddi kazancımızın yanı sıra Dünya Futbol Piyasası’nda büyük prestij kazandık. Türk Hava Yolları’nın son yıllarda spor üzerindeki atılımının son halkası Galatasaray oldu. Huawei’nin ise yıllık cirosu 250 milyar Dolar. Bu rakamı telaffuz etmek bile Galatasaray’ın geldiği noktayı özetlemek için yeterli. Bu anlaşmalarımız birer yıllık ve önümüzdeki aylarda da 5 yıllık sponsorluk planlarımızı kamuoyuna bildireceğiz. Gelirlerimizi artırmak için tüm enerjimizle çalışıyoruz” dedi.

'Türkiye'de ilkleri yapıyoruz'

Şampiyonlar Ligi maçlarına Türk Hava Yolları reklamıyla çıkacaklarını belirten Aysal, “Bu paranın yüzde 60’ı Huawei, yüzde 40’ı da Türk Hava Yolları’ndan gelecek. Ayrıca bu anlaşma Türkiye’de bir ilk; Şampiyonlar Ligi için ayrı, Süper Lig için ayrı sponsorumuz var. İlklerin kulübü olarak Türk sporunun lokomotifi olmaya devam ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.