Metin Oktay'ın Kozlu Mezarlığı'nda bulunan kabri başında düzenlenen  anma törenine, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcıları Ümit Özdemir ve Candan  Erçetin, yönetim kurulu üyeleri Emir Sarıgül ve Necati Demirkol, icra kurulu  başkanı Lutfi Arıboğan, Almanya altyapı proje koordinatörü Bülent Tulun, teknik  direktör Bülent Ünder, Metin Oktay'ın ailesi, sevenleri ve Galatasaraylı  taraftarlar katıldı. Galatasaray Futbol Okulu öğrencileri ve altyapı takımları da  törende yer aldı. 

Başkan yardımcısı Özdemir, yaptığı konuşmada, "Metin Oktay tüm  camiaların gönlünde taht kuran bir beyefendiydi. Onun kişiliğine sahip  sporcuların yetişmesi için can atıyoruz ama Metin Oktaylar kolay kolay yetişmez.  Temennimiz, Metin Oktay duruşunun Türk sporunda var olması. Kendisini çok seviyoruz ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Anma töreni, Özdemir'in konuşmasının ardından okunan dualarla sona erdi. 

Bu arada, Metin Oktay'ın Galatasaray'dan önce, 1954-55 sezonunda forma  giydiği İzmirspor Kulübü yetkilileri Ümit Özdemir'e, efsane futbolcunun  lacivert-beyazlı takımda oynadığı döneme ait fotoğraflardan meydana getirilen  minik bir tablo armağan etti. 

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Lutfi Arıboğan  ise, Metin Oktay'ın çok özel bir karakter olduğunun altını çizerek, şunları  kaydetti: 

"Metin Oktay'ı ölüm yıl dönümünde anmak için tekrar Kozlu  Mezarlığı'nda buluştuk. Kendisine Allah'tan bir kere daha rahmet diliyorum. Çok  özel bir insandı. Talihsiz bir kazada kaybetmiştik. Aynı zamanda Türk sporu için  çok değerli bir örnekti. Hem yetenekli büyük bir sporcu hem özel bir karakter hem  iyi bir insan hem de gençler için önemli bir örnekti. İnşallah Türk sporunda  Metin Oktay gibi sporcular, spor adamları ve yöneticiler çoğalır."