Galatasaray; 5 sezon sonra 3'üncü kez hem Felipe Melo'suz hem de Selçuk İnan'sız sahaya çıktı. Daha önce bu iki oyuncu olmadan oynana 2 maçı kaybeden Galatasaray, Cumartesi akşam Bilal Kısa ve Jose Rodriguez'in uyumundan ise oldukça iyi bir iş çıkardı.

Galatasaray'ın maç boyunca yaptığı 490 toplam pasın 62'sini Rodriguez, 66'sını ise Bilal yaptı. 382 isabetli pasın 54'ü Rodriguez'den, 56'sı ise Bilal'ın ayağından geldi. Rodriguez, Denayer'den pas (10) alıp Bilal'e (10) pas aktaran isim olurken, Bilal ise Sneijder'le (16 verdiği 11 aldığı) pas alışverişi yaparak hücumda takımı ayakta tuttu.

Rodriguez, Melo'nun aksine daha sakin ve daha akıllı oynarken, Bilal ise Selçuk'un aksine daha tek top oynarak takımın orta sahasını ayakta tuttu. Bu arada 11 bin 210 metre ile Bilal, Galatasaray'ın en fazla koşan oyuncusu olurken Rodriguez'de 11 bin 160 metre ile partnerini takip etti.

Burak'a videolu ders hazırlattı


Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu sakatlığı nedeniyle en az 10 gün sahalardan uzak kalacak olan Burak Yılmaz için Trabzonspor maçında yaptığı hatalardan oluşan bir kolaj hazırlattı. Golcü oyuncunun özellikle, 10, 37 ve 45'inci dakikalarda yaptığı "basit" hataları görmesini istedi. Hazırlanan video kolajında Burak'ın kullanılan kale atışlarında ofsaytta beklemesinin, verkaçlarda durmasının ve yine verkaçlarda topu aldığı oyuncunun önüne atması konusunda uyarılar yer alıyor.