Galatasaray'ın MP Antalyaspor ile 1-1 berabere kalmasının ardından spor yazarları bu kritik mücadeleyi değerlendirdi.

Spor yazarlarının orta görüşü ise Galatasaray'ın bir sezonda bir ya da iki kere denk gelebileceği bir maçta puan kaybettiği yönünde oldu.

KADİR ÇETİNÇALI - VATAN

Galatasaray geçen yıl değil, evvelki yıl şampiyon olan takım gibi başladı. İlk 15 dakika sarı-kırmızılı forvetler ile Antalya kalecisi Hakan arasında tenis maçı gbiydi. Hakan’a savunmasından çok direkler yardım ediyordu bu sürede.

Bu maç her büyük takımın sezonda bir ya da iki kez yaşayabileceği şanssız bir gece olabilir. Ancak G.Saray için böyle değerlendirilmeyecek. G.Saray fark atacağı gecede puanı kaybetti ya; bu konuşulacaktır ve Terim’in Milli Takım ile kulübü arasındaki yaşadığı ayrım malzeme olacak. Bu durum takımı ve bireysel olarak futbolcuları nasıl etkileyecek? “Acelemiz yok” diyor, Aysal. Sanırsınız kulübün 15 yıllık başkanı. Sporu, sporcu ve teknik adam psikolojisini müthiş biliyor!

G.Saray bundan sonra Şampiyonlar Ligi maçlarını oynayacak ve fikstürü zarlaşacak. Henüz derbileri oynamadı. 4 maçta 3 beraberlik çilek, böcek, pasta ile uğraşanlar ağır sorunlar yaşayabilir.

AHMET ÇAKIR - ZAMAN

İlk 10 dakika Galatasaray’ın 6 pozisyonu vardı ki hepsi de mutlak gollüktü hatta 2’si de direkten dönmüştü. Elbette ki bunların atılamayışında beceriksizlik payı da az değildi. Özellikle Burak’ın cezaalanına soldan girişte ayakiçi vuruşlarının kaleciye pas şiddetinde oluşu sorun çıkardı. Boş kaleye atabileceği toplara yetişemeyişi de öyle. Oyun görüşü ve sezgisinin zayıflığı bunlarda başlıca nedendi.

İkinci yarıdaki tek kale maç sırasında Umut’un 1 metreden içeri atamadığı top Cim Bom’un bu maçı kaybetmesinin kader haline dönüştüğünü gösterir gibiydi. ‘O kadar da değil’ diyen Drogba oldu. Ancak sonrasında onun da kaçırma kervanına katılması yüzünden Cim Bom güle oynaya alabileceği 3 puanın 2’sini daha yitirip epeyce tatsız duruma düştü...

LEVENT TÜZEMEN - SABAH

G.Saraylı futbolcular bu maçı kasetten izlediklerinde kaçırdıkları golleri görünce herhalde şaşıracaklardır. İlk 10 dakikada birisi yan direkte patlayan üç net gol pozisyonu vardı. Türkiye'de iki yıl üst üste gol kralı olan Burak kaçırdığı gollerden ya da gol olabilecek pozisyonlarda boştaki arkadaşlarına vermediği paslardan dolayı utanacaktır. Ben yazmaktan yoruldum, Burak kaçırmaktan yorulmadı. Burak hadi golü atamadı ama kritik dakikalarda çevre kontrolü yapmadığı için Drogba'ya, Umut'a çıkarmadığı toplar yüzde yüz gol pozisyonuydu. Dilerim Burak kaçırdığı golleri Real Madrid'e atar.

Terim, Umut, Sabri ve Bruma'yı oyuna aldıktan sonra daha baskılı bir G.Saray izledik. Atan ve tutan aksayınca G.Saray da aksadı.
Not: Bu maçın uzatması 4 dakika olmaz. Özkalfa yetersiz hakem olduğunu bir kez daha kanıtladı. Kaleci Hakan'a vakit geçirmesiyle ilgili gösterdiği sarı kartın dakikası komikti. 4. hakem Serkan Gencerler'in onay verdiği rakamsız formayla sahaya giren Vederson'u hakem Özkalfa'nın oynadıktan sonra geri yollaması daha da komikti.

HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET

Üst üste iki deplasman, Milli Takım arası derken hatırı sayılır bir zaman geçmişti oyuncular ile taraftarın buluşması için. Galatasaray kadrosu rakibi sürklase edebilecek kadar güçlü bir yapıya sahipken, aynı zamanda karşısında sert ve agresif oynayan bir rakip görünce eli kolu bağlanacak kadar hassas. Fakat bu sene sorun bireysel değil. Takımın ve hocanın havasının iyi olmadığı çok belli. Bu durumu değiştirecek adam Fatih Hoca ama o da öyle bir hamle yaptı ki sorunların daha da derinleşmesini sağladı. Yapılacak tek şey var. Fatih hocanın takıma daha fazla vakit ayırması. Ama o da zamanını Milli Takım ile paylaşmak zorunda!..

ŞANSAL BÜYÜKA - MİLLİYET

Galatasaray’ın abartısız tam bir düzine gol fırsatı yakalayıp, sadece bir gol atması, beceriksizlikle birlikte tam bir futbol mucizesi... Antalyaspor’un bu kadar kötü oynayıp, bu kadar savunmada kalıp, bu kadar ilkel bir anlayışla Arena’dan bir puan çıkarması, kelimenin tam anlamıyla bir başka futbol mucizesi...

Fatih Terim, mucize yaratmaya alışkın bir Hoca... Bugün de bir mucize oldu ama, Fatih Terim’e ve takımına yaramayan bir mucize... Galatasaray bir düzine gol atacağı maçı, nasıl oldu da bir golle bitirdi, halen aklım almıyor...


AA