TFF'nin yabancı sınırlaması kararının ardından gönderilmesi gündemde olan isimlerden Johan Elmander, takım içerisindeki joker rolüyle kalması için birçok Fenomenbet sebebe sahip.

Galatasaray'a 2011/2012 sezonunun başında bonservis bedeli ödenmeden Bolton'dan transfer edilen Joahn Elmander, geldiği dönemden bu yana, saha içerisindeki performansıyle kalmayı hak eden isimlerin başında geliyor.

İsveçli geldiği günden bu yana sarı-kırmızılı takıma çok çabuk bir şekilde uyum sağlarken, tavırlarıyla da taraftarın en büyük sevgililerinden biri haline geldi. Yabancı kontenjanında TFF'nin aldığı karara rağmen İsveçli oyuncu, Fatih Terim'in elini güçlendirebilecek birkaç oyuncudan biri olma özelliğine de sahip.

DROGBA YA DA BURAK SAKATLANIRSA...

Umut Bulut'un transferdeki belirsizliği devam ederken, Didier Drogba ve Burak Yılmaz'ın en büyük alternatifi olarak Fatih Terim'in elinde Johan Elmander bulunuyor. İsveçli oyuncu yabancı sınırlamasına takılacak olmasına rağmen, Drogba ya da Burak'ın sezon içerisinde herhangi bir sakatlık yaşamaları ya da ceza almaları durumunda geçmiş performansı, tecrübesi ile onların yokluğunu hissetmeyecek kapasiteye sahip.

TAM BİR PROFESYONEL

Geldiği günden bugüne saha dışındaki hareketleri ile de tam bir profesyonel olduğunu kanıtlayan Johan Elmander, yedek kalmayı ya da tribünde oturmamayı da sorun etmeyecek profesyonelliğe sahip olmasıyla takım içerisinde aranan isimlerden olmuş durumda. Fatih Terim'in ilk sezonunda 30 karşılaşmda forma giyerek 12 gol atan İsveçli, ikinci sezonda daha az oynamasına rağmen, sahaya her çıktığında elinden gelenin en iyisini yaparak taraftarın da gönlünü fethetti.

İsveç basınına verdiği röportajlarında yedek kalmayı sevmediğini ve takım için saha içerisinde mücadele etmenin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Elmander, bu isteğini 2 sezon boyunca olumsuz bir şekilde takıme ve teknik direktör Fatih Terim'e yansıtmayarak takdiri de hak ediyor.

CAN SIKAN SAKATLIĞI DA BİTİYOR

Geçen sezon İsveçli golcünün en büyük sorunlarından biri de yaşadığı talihsiz sakatlık oldu. Uzun süre formasından uzak kalan Elmander, sezon sonuna doğru 2 karşılaşmada forma giyebildi. Ancak sezonun bitmesinin ardından İsveç Milli Takımı'na da çağırılan oyuncu, buradaki performansıyla da yeni sezon öncesi iyi sinyaller verdi.

İngiltere'nin Birmingham kentindeki St. George's National Football Centre'da hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da takımla çalışmalara başlayan Elmander'in yeni sezonda da takımda kalması sürpriz olmayacak. İsveçli oyuncu iki sezon içerisindeki performansı ve tavırlarıyla bunu hak eden ilk isimlerden...

Webaslan