Fatih Terim'e övgüler yağdıran Felipe Melo, Galatasaray'da geçirdiği günlere yönelik de önemli açıklamalar yaptı.

"TERİM, TANRI'NIN BANA BİR LÜTFU"

31 yaşındaki oyuncu Fatih Terim'in sezon başında transferi için oldukça ısrarlı olduğunu belirtirken, "Fatih Terim, benim hayatımda ve futbol kariyerimde çok ayrı yeri olan, önemli bir insan. Benim buraya tekrar gelmemde, üç senelik kontrat yapmamdaki en büyük etken Fatih Hoca. Beni inanılmaz istedi. Ve onun sayesinde yeniden Galatasaray formasına kavuşabildim. O, bence bana Tanrı’nın bir lütfu. Tanrı, onu benim hayatıma soktu. Çok sevdiğim, saygı duyduğum bir insan. Onun da bana güvendiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"İLK SEZON AKLIMDA İTALYA'YA GERİ DÖNMEK VARDI"

Felipe Melo, İlk sezonunda kiralık kontratını tamamladıktan sonra geri dönmeyi planladığını vurgularken, zamanla bu isteğinin değiştiğini, "Juventus’un oyuncusu olduğum için aklımda ilk olarak burada iyi oynadıktan sonra tekrar İtalya’ya dönmek vardı. Ama zaman içerisinde Galatasaray’a bağlandım. Burada çok güzel günler yaşadım, takım hâlinde çok sayıda başarı elde ettik. Ve ben ilk sene sonunda kendimi Türkiye’ye ve Galatasaray’a ait hissettim. Flamengo benim doğup, büyüdüğüm ve çocukluğumdan itibaren 10 sene forma giydiğim kulüp. Ve Flamengo’yu bir kenara bırakırsak, arka arkaya üç yıl oynadığım bir takım yoktu. Ama Galatasaray’daki ilk senem tamamlandığında burada tarih yazmaya ve uzun seneler kalmaya karar verdim. Artık üçüncü seneme hazırlanıyorum, çok mutluyum." şeklinde anlattı.

"GURUR DUYULMASINI İSTİYORUM"

Torunlarının Galatasaray'da yaptıkları ile onur duymasını istediğini söyleyen tecrübeli oyuncu, "Bu, benim futbol oynarken hedeflediğim en büyük amaç. Her sabah Florya’ya gelirken ya da oynadığım her maç öncesinde aklımda bu var. Sahaya çıktığım andan itibaren her zaman elimden gelenin en iyisini vermek, sahip olduğum potansiyelin tamamını takımım için sahaya yansıtmak istiyorum. Bunun için çalışıyorum. Ve bunları gerçekleştirebildikten sonra tarihe geçebilmek, 20-30 sene sonra insanların çocuklarına veya torunlarına Galatasaray’da yaptıklarımla beni anlatması gurur duymamı sağlar. Umarım bu da olur." diye konuştu.

"KADIKÖY'DEKİ ŞAMPİYONLUK..."

Galatasaray taraftarından övgü ile bahseden yıldız oyuncu, Kadıköy'de yaşadıkları şampiyonluğun da önemini vurgularken, "Orada yaşadıklarımız, benim mental olarak Galatasaray’a daha da bağlanmamı sağladı. Hepimiz için önemli bir başarıydı. Avrupa’da daha önce Juventus, Fiorentina ve Almeria gibi kulüplerin de aralarında olduğu büyük kulüplerde oynadım. Ama Galatasaray’ı diğerlerinden ayıran çok büyük bir özelliği var: Taraftar! Galatasaray taraftarı, kulübüne eşsiz bir bağlılık duyuyor. Ve bu da sahada onlar için mücadele eden futbolcuyu oyuna daha fazla konsantre ediyor. Benim de oyun karakteri olarak onlara benzemem de Galatasaray’a daha çok bağlanmamı sağladı." şeklinde açıklama yaptı.

Ünlü gol sevincini de anlatan yetenekli krampon, bunu sadece gollerde yapmayacağını kaydederken, "İlk pası doğru şekilde verdikten sonra; pozisyon sonunda gol gelirse, yine orta sahada “pitbull” yapabilirim; çünkü bu da benim için bir gol sayılır." dedi.