Galatasaray ile Mersin İdmanyurdu'nun karşı karşıya geldiği Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinin ilk yarısında sarı-kırmızılılar istediği futbolu sahaya yansıtamazken, taraftarlar maçın hakemi Fırat Aydınus'a tepki gösterdi.

Türk Telekom Arena'yı dolduran Galatasaray taraftarı, Aydınus'un geçen sezon Akhisar Belediyespor mücadelesinde Felipe Melo ile girdiği bir diyalogda küfür ettiği iddiasını gündeme getirerek, "Küfür etsene, küfür etsene, Fırat Aydınus, küfür etsene" şekilde tezahüratlarda bulundu.

MELO - AYDINUS GERGİNLİĞİ...

Geçen sezon yaşanan olayda Fıray Aydınus, bir daha faul yapmaması konusunda Melo'yu uyarmış, Sambacı da maçın hakemine sözle karşılık vermişti. Diyalogdan sonra Melo'nun yanından ayrılan maçın hakemi Aydınus'un tepkisi kameralara yansırken, tepkinin küfürlü olduğu uzun süre gündeme gelmişti.

Aydınus ise olayın ardından yaptığı açıklamada, "Melo'ya küfretmiş olsam, ettim derim. Ve kendisinden özür dilerim. Bu olaydan sonra 70 dakikada sahada beraberdik. Aramızda da bir problem yaşanmadı. Melo'yla konuşuyordum, yardımcılarımdan biri “Sarı kart” dedi. “Sözlü ikaz ettim, ne kartı, oyun devam ediyor, susun” demek istedim. Biz hakem ekibi bu kadar yıldır beraberiz. Bu kadar seyahat, maç, kamp, seminer... Ağzımdan argo söz çıkmışsa bile arkadaşlarım beni anlayışla karşılar." şeklinde yorum yapmıştı.