UEFA'nın Nyon'daki merkezinde 3 saat süren görüşmeye kulüp adına başkan Dursun Özbek, genel sekreter Fatih İşbecer, hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyeleri Eşref Alaçayır ve Ural Aküzüm ile bu dava için tutulan dünyaca ünlü spor avukatı Jean Louis Dupont katıldı.

ÖZBEK: BİZ 15 MİLYON EURO ARTI VERDİK

Dursun Özbek, tarihi toplantıda UEFA heyetine şöyle seslendi: "Geldiğimiz ilk günden itibaren sizlerin uyarılarını çok önemsiyoruz ve buna göre hareket ediyoruz. 40'ın üzerinde olan oyuncu kadromuzu 20'li rakamlara indirdik. 3 yıllık sürenin ilk 2 yılında biz yokuz. Üçüncü yılın son çeyreğinde bu sürece dahil olduk. Geldiğimiz günden bu yana ekonomiyi toparlamaya çalışıyoruz. İlk 2 yıldaki zararlar kabulümüz ama üçüncü yılda 15 milyon Euro artı verdik." Özbek, savunmasını şu sözlerle sürdürdü:

''ÇABALARIMIZ ORTADA''

"Yeni projeler üretiyoruz. En değerli oyuncumuz Burak Yılmaz'ı Çin'e sattık. Bileklik kampanyası düzenledik. Diğer finansal konularda da çalışmalarımız var. Sizden şunu istirham ediyoruz. Kararlılığımız, niyetimiz ortada. Galatasaray her zaman Avrupa kupalarında olan ve en iyi şekilde ülkesini temsil eden, Avrupa futboluna katkı sağlayan, UEFA şampiyonu olan büyük bir kulüp. Sizlerden cezayı verirken iyi niyetimizi ve gayretimizi görüp ödüllendirmenizi istiyoruz. İlk 2 yıl ile 3. yıl arasındaki farkı takdirinize sunuyoruz. Bizi men etmek yerine 3 yıllık toparlama sürecinin ardından 2 yıl daha ek süre verirseniz tüm sorunları çözeceğimizin garantisini veriyoruz. Unutmayın ki Galatasaray, Avrupa'nın önemli bir rengi ve değeri. Gelin bunu birlikte yaşatalım."