Süper Lig'in 2011-2012 sezonunda Almanya'nın 1860 Münih takımından Eskişehirspor'a transfer olduğunu, siyah-kırmızılı takımda gösterdiği performansla da 2014-2015 sezonunda Galatasaray'a gittiğini hatırlatan 25 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

"Burası benim yuvam. Birçok takımdan teklif almama rağmen Eskişehirspor'u tercih ettim. Eskişehirspor'un geçen yıl düşmesine çok üzüldüm. Bu takımın yeri Süper Lig'dir. Eskişehirspor ve bu kent, Süper Lig'de olmalıdır. Ben de eski formuma kavuşup, Eskişehirspor'un bir üst lige çıkmasına katkı sağlamak istiyorum. Eskişehirspor'da göstereceğim iyi performansla yeniden milli takım formasını giymeyi hedefliyorum. İnşallah, elimizden geleni yapıp, bu takımı ait olduğu Süper Lig'e çıkartacağız."

"Beni ben yapan takım Eskişehirspor'dur"

Tarık Çamdal, Eskişehirspor'un TFF 1. Lig'de mücadele etmesine rağmen her zaman büyük bir takım olduğunu vurguladı. Siyah-kırmızılı takımın geçmişte çok büyük başarılar elde ettiğini anlatan Tarık Çamdal, "Eskişehirspor'a yeniden gelerek en iyi seçimi yaptım. İyi ki bu takımda forma giymişim, çünkü beni ben yapan takım Eskişehirspor'dur. Eskişehirspor'un yeri bende çok ayrı. Galatasaray'dayken de Eskişehirspor'un maçlarını takip ettim." diye konuştu.

Tarık Çamdal, siyah-kırmızılı takımın iyi bir kadroya sahip olduğunu ve çok iyi arkadaşlık bağı kurduklarını aktardı. Önemli bir taraftar grubuna sahip olduklarına değinen Tarık Çamdal, taraftarla yeni statta Eskişehirspor'u Süper Lig'e çıkartmak istediklerinin altını çizdi.

"Galatasaray'a bir kırgınlığım yok"

Tarık Çamdal, Galatasaray'ın, Türkiye'nin en büyük camialarından biri olduğunu da belirterek, "Galatasaray'a bir kırgınlığım yok. Sarı-kırmızılı takıma transfer olduğumda şanssız bir dönem geçirdim. Orada forma şansı bulamadım. Eskişehirspor'daki iyi performansımı orada gösteremedim. Eskişehirspor'da eski formumu yakalayacağıma inanıyorum. Çok çalışıp, bu takımı Süper Lig'e çıkartarak, Galatasaray'a dönmek istiyorum. 25 yaşındayım ve daha kendimi geliştirebilirim." ifadelerini kullandı.