Galatasaray’ın yeni yönetimi, Prandelli’ye ne kadar tazminat ödeneceğini hesapladı.

Şu ana kadar 1 milyon euro alan İtalyan hocanın görevine son verilirse, 2 milyon 295 bin euroyu bulan garanti parasının tamamının ödenmesi gerekecek.
 
Galatasaray’da yeni yönetim, seçimi kazanır kazanmaz işbaşı yaptı. Divan Kurulu’ndan yarın mazbatasını alacak olan Duygun Yarsuvat ve arkadaşları, vakit kaybetmeden sarı-kırmızılıları düzlüğe çıkaracak projeler konusunda çalışmalar için kolları sıvadı.
 
Sarı-kırmızılıların ilk ilgilendiği konu, teknik direktör Cesare Prandelli’nin sözleşmesi oldu. Borussia Dortmund maçının ardından, “Hedefimiz 4. yıldız” diyerek Süper Lig’e döndüğünü belirten İtalyan çalıştırıcının bu tavrını içine sindiremeyen yönetim, mukavelenin koşullarına baktı. Buna göre; Galatasaray, Prandelli’nin görevine son vermek isterse, 2 milyon 295 bin euroyu bulan garanti parasının tamamını ödemek zorunda... Şu ana kadar Prandelli’ye 1 milyon euro civarında ödeme yapıldığı dile getirildi.
 
Sarı-kırmızılı yönetimin ikinci önceliği de Sabri Sarıoğlu olacak. Futbol şubesinin başına geçecek olan Abdurrahim Albayrak, seçim sonrasında, kadro dışı bırakılan Sabri Sarıoğlu ve Emmanuel Eboue’ye sıcak mesajlar yollamıştı. Ünal Aysal’ın takımda istemediği Sabri, başkan değiştiği için yeni yönetim tarafından affedilecek.