Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Alex Telles, en büyük hayalinin, Milli Takımı formasını giyebilmek olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Telles, "Benim için çok güzel bir gün. Çünkü hem ülkemin milli takımı burada hem de oynadığım ülkeyle bir maç yapacaklar. Bu karşılaşmayı duyduğumda çok şaşırmış ve sevinmiştim. Sabırsızlıkla o maçın başlamasını bekliyorum. Diğer taraftan tabii ki kampta olmak isterdim. Her Brezilyalı oyuncu gibi benim de hayalim milli takıma gidebilmek ama Galatasaray'da oynamak, burada mücadele etmek, milli takıma gitme yolunda önemli bir adım. Burada iyi performans göstererek, oraya gideceğimi düşünüyorum" diye konuştu.
 
"FUTBOLDA HER ŞEY OLABİLİR, BELKİ BİR GÜN (Aurelio gibi) TÜRKİYE FORMASINI GİYEBİLİRİM"
 
Genç futbolcu, Brezilyalı Mehmet Aurelio'nun Türk Milli Takımı'nda oynadığının hatırlatılarak, kendisinin de ay-yıldızlı formayı giyip giymeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:
"Her oyuncu kendi ülkesinin milli takımında oynamak ister. Benim de en büyük hayalim, Brezilya Milli Takımı forması giyebilmek. Ailemle Türkiye'ye ne kadar çabuk adapte olduğumuzu ve buranın ne kadar güzel bir ülke olduğunu hep konuşuyoruz. Özellikle halkın ne kadar sıcakkanlı olduğunu ve bize ne kadar iyi davrandıklarını görüyoruz. Futbolda her şey olabilir. Belki bir gün olabilir ama dürüst davranmak gerekirse ilk amaç Brezilya Milli Takımı."
 
"HOCANIN KARARLARINA SAYGILIYIM"
 
Telles, yabancı sınırından dolayı bir maç oynayıp, diğer karşılaşmada yedek kalmasının kendisi için zor olduğunu belirterek, teknik direktör Cesare Prandelli'nin verdiği kararlara saygı duyduğunu söyledi. Telles, "Her futbolcu sürekli oynamak ister. Bir maç oynuyorsunuz, diğer maç yedekte veya tribünde kalabiliyorsunuz. Bu kadromuzun ne kadar geniş ve iyi olduğunu gösteriyor. Ben de oynamak istiyorum ama hocamızın verdiği her türlü karara saygı duyuyorum. Ne zaman bana ihtiyacı olursa ve oynatmak isterse hazır olduğumu kendisi biliyor. Benim yapmam gereken, en iyi şekilde çalışıp kararı hocamıza bırakmak" şeklinde konuştu.