Galatasaray'da 2011/12 sezonu başında göreve gelen Fatih Terim, büyük çöküş içinde olan sarı-kırmızılılarda büyük bir revizyona gideceğinin sinyallerini en baştan verdi.

Başarılı teknik adam takımın başına geçtikten sonra yaptığı ilk açıklamalarda "Takımın %50'den fazlası değişecek. Yaşa bakmadan, çabuk uyum sağlayacak Trbet tecrübeli isimlerle temas halindeyiz" dedi, 2 sezon içinde o dönemdeki isimlerden %70'i gönderildi, Didier Drogba ve Wesley Sneijder gibi isimler takıma katıldı.

İLK SEZONDA 12 İSİM GÖNDERİLDİ

Göreve başlar başlamaz değişime başlayan tecrübeli çalıştırıcı, Galatasaray'daki 3. döneminin daha ilk sezonunda 12 isimle yolları ayırdı.

Bu isimler arasında bir önceki sezon takımın önemli isimlerinden olan Lucas Neill, Lorik Cana ve Harry Kewell gibi isimler de yer alırken, taraftarın yoğun eleştirilerine maruz kalan Mustafa Sarp ve Barış Özbek bigi isimlerle de vedalaşıldı.

Fatih Terim'in takımda kalmasını istediği Arda Turan da kendi isteği ile Atletico Madrid'e gitme kararı aldı ve çeşitli takımlara kiralık olarak giden birçok genç isimle de birlikte değişimin ilk adımları atıldı.

2. SEZONDA YOLCU SAYISI: 4

İlk sezonunu şampiyonlukla kapatmayı başaran Fatih Terim, 2012/13 sezonunda da kadroyu şekillendirme çalışmalarına son sürat devam etti.

Uzun seneler Galatasaray formasını terletmiş olan Ayhan Akman şampiyonluk sonrası emekli olurken, Sevet Çetin Eskişehirspor'a, Serkan Kurtuluş da Gençlerbirliği'ne gönderildi. 4,5 sezon sarı-kırmızılı camiaya hizmet eden Milan Baros'a da devre arasında el sallandı.

Böylece Galatasaray'ın Fatih Terim'in göreve geldiğinde elinde olan kadrodan 4 isim daha giderken, toplamda 16 isim ayrılmış oldu.

DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR!

Transferde Wesley Sneijder, Fernando Muslera ve Didier Drogba gibi yüksek profilli isimlere yönelen Galatasaray, yeni sezon öncesinde de kadroda değişikliğe gidiyor.

Kamp çalışmalarına göreve başladığı dönemde kadroda olan Emmanuel Culio ve Mehmet Batdal ile transfer ettiği Yiğit Gökoğlan, Furkan Özçal ve Sercan Yıldırım'ı dahil etmeyen Terim, bu isimleri yeni sezonda kadroda görmek istemediğini yönetime bildirdi.

Emmanuel Culio ve Mehmet Batdal'ın da gönderilmesi ile birlikte, iki sezonda A takımdan gönderilen isimlerin sayısı 18 olacakken, 2010/11 sezonu sonundaki 26 kişilik kadrodan sadece 8 kişi, geri dönen Aykut Erçetin, Gökhan Zan, Hakan Balta, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Kazım Kazım ve Ufuk Ceylan, takımda kalmış olacak.

Sporx