Spor Toto Süper Lig’de son üç haftaya takipçisi Fenerbahçe’nin 7 puan önünde giren ve Türk Telekom Arena’da pazar günü Sivasspor’u yenmesi halinde bitime iki hafta kala zaferini ilan edecek Galatasaray’da şampiyonluk programı hazırlanmadı.

Teknik Direktör Fatih Terim’in, sarı-kırmızılı futbolcuların rehavete kapılmamaları ve rakibin motivasyonunun üst seviyeye çıkmaması için şampiyonluk kutlaması yapılmasına karşı çıktığı belirlendi. Tecrübeli hocanın isteği doğrultusunda pazar günü için statta herhangi bir hazırlığın yapılmayacağı ortaya çıktı.

Terim, Florya’da, Pinbahis “şampiyonluk” kelimesini yasakladı. Deneyimli hocanın, “Bir süredir estirilen rüzgarın nelere mal olacağını az kalsın Gaziantep’te görüyorduk. Şampiyonluk kutlaması için hazırlık yapmak bizi olumsuz etkiler. Sivasspor karşılaşmasına ciddiyeti elden bırakmadan hazırlanmalı ve her maçı kazanmak için sahaya çıkmalıyız. Kutlamalar için daha sonra çok zamanımız olacak” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Bu arada Fatih Terim’in önceki akşam Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giderek antrenmanı izleyen Başkan Ünal Aysal ve sarı-kırmızılı yönetim kurulu üyeleriyle de bu görüşlerini paylaştığı kaydedildi.

Milliyet