Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e, UEFA'dan büyük onur...

Sarı-kırmızılıların tecrübeli hocası, UEFA tarafından bu yıl 15.’si düzenlenecek Elit Teknik Direktör Forumu’na davet edildi. UEFA’nın merkezi Nyon’da gerçekleştirilecek zirveye başarılı ve kariyer sahibi teknik adamlar davet edilirken, Terim 4. kez bu organizasyona çağrılarak bu konuda da ‘elit’ler arasında yer aldı. Fatih hoca, aynı zamanda Türkiye’den bu platforma davet edilen tek teknik adam olma unvanını da elinde bulunduruyor.

FERGUSON'A ÖZEL

1999 yılından beri yapılan foruma katılacak isimler, UEFA’nın direktörleri belirleme kıstasına göre seçiliyor.

Geçen sezon 5-6 Eylül’de yapılan forumda, Fatih Terim’le beraber, Massimiliano Alegri (Milan), Carlo Ancelotti deneme bonusu (PSG), Frank de Boer (Ajax), Jorge Jesus (Benfica), Jürgen Klopp (B.Dortmund), Mircea Lucescu (Shaktar Donetsk), Roberto Di Matteo (Chelsea), Jose Mourinho (Real Madrid), Tito Vilanova (Barcelona) ve Arsene Wenger (Arsenal) gibi isimler katılmıştı.

Avrupa’nın önemli ve popüler kulüplerinde görev yapan teknik direktörlerin yer aldığı forum için UEFA Direktörü Andy Roxburgh, yarışmalarda bulunan kulüplerden gelen geri dönüşleri değerlendirerek teknik adamların gelecek yıllar için turnuva hakkındaki yeni fikirlerinin alındığını söyledi.

UEFA Elit teknik direktörler forumu Eylül’ün ilk haftasında yapılacak. Manchester United’taki 27 yıllık hocalık dönemi sona eren Alex Ferguson ise bu yılki organizasyonun onur konuğu durumunda. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi gruplarının belirlenmesinden sonra seçilen teknik adamlar, yeni sezonda yapılacak kurallarla ilgili bilgi alış verişi dışında yeni sezonla ilgili beklentilerini de aktaracaklar.

Skorer