Son 2 sezonda şampiyonluk görev ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final başarısı yakalayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim altyapıdan gelen ve kendini gösteren gençlere yeni sezonda da güveneceğinin sinyallerini şimdiden Kalebet veriyor.

Sarı-kırmızılı takımda yedek kalecilerden Aykut Erçetin'in sözleşmesinin yenilenmemesi, Fatih Terim'in Muslera'nın arkasında kaleyi Eray İşçan'a emanet edeceği olarak yorumlanıyor.

Şampiyon kapatılan geçen sezonun ikinci yarısı öncesi Belek'te yapılan kamp çalışmalarında kendini gösteren Eray, ikinci yarı ile birlikte Muslera'dan sonra gelen ikinci isim olmayı başardı. Terim, Galatasaray altyapısından yetişen 21 yaşındaki genç kaleciyi ligde geçen sezonun ikinci yarısındaki tüm maçlarda kadroya aldı.

TERİM GERİ ÇAĞIRMIŞTI!

Fatih Terim'in 3. kez Galatasaray'ın başında göreve başlamasıyla yaşanan büyük değişim rüzgarı ile 2011/12 sezonu devre arasında Karabükspor'a kiralanan genç eldiven, İmparator'un isteği ile 2 gün sonra geri çağrılarak A2 takımı ile idmanlara çıkmıştı. Bir süre sonra kaleci antrenörü Taffarel'in de onayını alan Eray, A takıma yükselerek antrenmanlara başladı.

BALIKESİRSPOR MAÇINDA SİFTAH YAPTI

Terim'in güvenini kazanan genç kaleci bu sezon Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Balıkesirspor'a karşı oynanan maçın 85.dakikasında oyuna alınarak, ilk kez bir resmi maçta sarı-kırmızılı formayı giydi.

SİVASPOR MAÇINDA BÜYÜK JEST

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da şampiyonluğu garantilediği Sivasspor maçında da Fatih Terim tarafından genç kaleciye büyük bir jest yapıldı. Terim genç eldiveni mücadelenin 80.dakikasında oyuna alarak hem Eray'ı hem de Muslera'yı tribünlere alkışlatmıştı.

BEŞ BÜYÜKLER İÇİNDE TEK

Spor Toto Süper Lig'in şampiyon olmuş 5 takımı içerisinde süre alan en genç isim olan Eray İşçan'a teknik direktör Fatih Terim tarafından çok daha fazla forma verilmesi bekleniyor. Birçok Avrupa devi tarafından takip edilen ve bonservisi için 20 milyon euroluk bedeller konuşulan Fernando Muslera'nın yedeği olan Eray, aynı zamanda aylık 2500 TL'lik kazancı ile sarı-kırmızılı takımda en az ücret alan oyunculardan biri. Genç file bekçisinin Galatasaray ile 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

HABER: Gökmen OLGUN